Een incassobureau - Artikel Post - Artikel Marketing

Een incassobureau

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 384 | Aantal woorden: 383 | Datum: | 0 commentaar

Een incassobureau is een bureau dat gespecialiseert is in het incasseren van openstaande vorderingen voor ondernemers. Toch zijn er nog steeds veel ondernemers die hun openstaande vorderingen zelf willen incasseren, maar lukt dit? In de meeste gevallen helaas niet, en omdat mensen nog steeds denken dat incassobureau's erg duur zijn schrijven ze een factuur vaak tevergeefs af. Met als gevolg dat u als ondernemer veel geld mis loopt.

In dit artikel ga ik uitleggen waarom een incassobureau juist geld oplevert inplaats van geld kost. Hierdoor zult u als ondernemer meer tijd over hebben voor het vak dat u uitoefent en meer omzet generen zonder de nodige frustratie van wanbetalers.
Om te beginnen is het belangrijk dat u weet wat een incassobureau precies kan, en hoe een incassobureau werkt. Een incassobureau kan uw debiteur onderdruk zetten om zo de nodige betalingen te incasseren, vaak wordt dit langzaam opgebouwd en wordt er gekeken naar het type debiteur. Is het een dominerende man? Dat vereist een domeinerende man! Kortom er komen veel aspecten bij kijken en zo wordt de vordering zo professioneel, snel en goedkoop mogelijk geïncasseerd.

De debiteur zal een brief ontvangen van het incassobureau, met daarin de melding direct over te gaan tot betalen omdat het betalingstermijn verstreken is, elke incassobureau heeft daarin zijn eigen brief en eigen werkwijze. De ene werkwijze werkt beter dan de werkwijze van de ander. Wanneer de debiteur zijn vordering niet in het minnelijke incasso traject voldoet, dan kunt u als opdrachtgever er voor kiezen om de vordering door te zetten via de gerechtelijke incasso, of via een incasso advocaat.

Vorderingen die voor de rechtbank komen worden gecontroleerd door een bevoegde rechter en de debiteur zal dan wettelijk verplicht worden om de vordering te voldoen. Wanneer de vordering dan alsnog niet voldaan wordt, kan u als opdrachtgever beslag laten leggen op een uitkering, bankrekening, inboedel en zelfs een eventuele koophuis.

Over de Auteur

Specialist in het incasseren van vorderingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo