Een kantoor van kwaliteit - Artikelpost

Een kantoor van kwaliteit

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 388 | Aantal woorden: 516 | Datum: | 0 commentaar

Ben jij werkgever of leidinggevende op een kantoor en wil jij weten hoe je het kantoor kunt voorzien van kwaliteit, gericht op interieur en daarmee ook op je medewerkers? Hieronder volgen een paar aspecten waar je dan zoal rekening mee kunt houden. Het een wat makkelijker toe te passen dan het ander, maar allen zullen op den duur invloed hebben.

 

Akoestiek

Bij het horen van het woord akoestiek denk je misschien gelijk aan muziek of aan een instrument, iets wat eigenlijk inspeelt op het begrip akoestiek als het gaat om een kantoor. Akoestiek is de invloed, van een ruimte, op de klank en nagalm van een geluid. Het uiteindelijke doel van goede akoestiek op de werkvloer is dat communicatie makkelijker plaatsvindt. Op een plek met slechte akoestiek, raken werknemers snel afgeleid door de omringende geluiden van bijvoorbeeld pratende collega’s. Een goede akoestiek op het kantoor geeft een positief effect op lichamelijk en ook mentaal niveau. Werknemers worden minder snel uit hun concentratie gehaald waarmee geleidelijk aan ook de productiviteit toeneemt.

 

Circulaire economie

Bij circulaire economie gaat het om de inrichting van een kantoor. Investeren in een circulair economische inrichting zal leiden tot betere prestaties, hogere klantbeleving, meer werkgeluk en op den duur zorgt het voor minder ziekteverzuim. Steeds meer bedrijven focussen zich op een duurzame kantoorinrichting, wat betekent; zo min mogelijk gebruik maken van energie en transport. Circulair inrichten kan erg divers zijn. Zo kunnen je meubels opnieuw gebruiken, repareren of juist hergebruiken om nieuwe meubels van te maken. Met circulaire economie is dus van alles mogelijk.

 

Iotspot

Om alle medewerkers de kans te geven om te kiezen waar, wanneer en met wie ze willen werken, is er een systeem ontwikkeld genaamd de iotspot. Het systeem geeft via een kleurensysteem aan welke plek wordt gebruikt en welke plek niet. Zo maakt de iotspot gebruik van de kleuren groen, blauw en rood, die allen hun eigen betekenis hebben. Als de iotspot een groene kleur aangeeft, betekent het dat de plek beschikbaar is voor gebruik. Een blauwe kleur betekent dat de plek gereserveerd staat, maar op dat moment nog niet bezet is. Je kunt er dus op dat moment nog gewoon gebruik van maken. Tot slot betekent rood dat de plek bezet is.

 

Het is voor de werkgever duidelijk te zien van welke plek gebruik is gemaakt en op die manier bijvoorbeeld ook een conclusie trekken over welke plekken misschien bijna tot helemaal nooit gebruikt worden. Ook dit is een manier waarvan gezegd wordt dat productiviteit toeneemt. Over de Auteur

De auteur is gespecialiseerd in de circulaire economie. Zo is houdt hij zich bezig met het inrichten van duurzame kantoors

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo