FB pix Een lening aanvragen, waar moet je op letten. - Artikelpost

Een lening aanvragen, waar moet je op letten.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1255 | Aantal woorden: 616 | Datum: | 0 commentaar

Een lening aanvragen kan soms handig zijn en een oplossing bieden. Wanneer je geld gaat lenen moet je wel goed duidelijk zijn dat dit een beslissing is die gevolgen heeft voor langere tijd. Geld lenen kost geld. Het geld zal over een langere periode in termijnen inclusief rente en eventueel bijkomende kosten terugbetaal moeten worden. Het is een goed idee om de nodige informatie in te winnen en u zelf de nodige vragen te stellen.

Kunt u het geld terug betalen?

Geld lenen houdt in dat een bedrag wat u ineens ontvangt gedurende een afgesproken termijn tegen een inclusief rentevergoeding terug betaald. U betaald uiteindelijk altijd meer geld terug dan u in eerste instantie hebt geleend. Wanneer de maandelijkse inkomsten van de maandelijkse lasten afgetrokken worden zou er een bedrag over moeten blijven wat voldoende is om de maandlasten van de lening te kunnen voldoen. Dan is het uiteraard ook nog de vraag of je dit bedrag aan een aflossing wilt betalen.

Is vooraf sparen mogelijk?

Wanneer er maandelijks voldoende geld is om een lening af te betalen is er in feite ook voldoende geld om te sparen. Sparen is uiteraard voordeliger. Alleen al omdat er geen extra kosten aan de orde zijn en er geen rentevergoeding betaald hoeft te worden.. Je krijgt zelfs rente wanneer er geld op een spaarrekening gezet is. Het sparen vooraf heeft dus zo zijn voordelen ten opzichte van lenen. Wanneer je direct geld nodig hebt dan is sparen niet mogelijk en kan een lening de oplossing zijn.

Waar moet ik gaan lenen?

Er zijn meerdere kredietverstrekkers met elk hun eigen rentetarieven en voorwaarden. Laat je goed informeren, ook dit kan geld maar ook tijd besparen. In grote lijnen zijn er 2 manieren om te lenen. Op basis van ‘execution only’ en op basis van advies. Bij ‘execution only’ is geen sprake van advies. Hierbij moet je zelf over voldoende kennis beschikken om een lening af te sluiten. De risico’s zijn dan geheel voor eigen rekening. Een lening afsluiten op basis van advies via een deskundig adviseur/ intermediair kan ook. Je persoonlijke situatie wordt geïnventariseerd en op basis hiervan wordt een advies gegeven. Hier zijn Intermediairs werken met verschillende banken samen om zo een grotere diversiteit aan leenproducten en rentes aan te kunnen bieden. Wordt er ook bescherming afgesloten wanneer dit aansluit op het advies dan kan er een vergoeding(fee) van u gevraagd worden. U betaald dan een netto beschermingsporduct. Hier verdient de intermediair, anders dan voorheen, niets aan. Voor het leenadvies zalf mag door de intermediair geen vergoeding gevraagd worden.

De leenvorm.

Bij het kiezen van de leen vorm is het handig om te weten of deze boetevrij ingelost kan worden, wat de looptijd is en of de rent vast of variabel is. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd, voortijdig inlossen heeft over het algemeen ook extra kosten als gevolg. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente en een theoretische looptijd. Er kan boetevrij ingelost worden zonder dat dit extra geld gaat kosten. Tussentijd opnemen is ook mogelijk. Hierdoor wordt de looptijd natuurlijk wel weer langer. Kort samengevat, een lening aanvragen kan uitkomst bieden maar laat u goed informeren en ga niet over 1 nacht ijs.Over de Auteur

Ervaren in financiele dienstverlening

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Ga als een rivier
Ga als een rivier

€ 6,49
Toon product

De Camino
De Camino

€ 7,99
Toon product

Ring Video Deurbel Wired - Slimme Deurbel - Bedraad - Zwart
Ring Video Deurbel Wired - Slimme Deurbel - Bedraad - Zwart

€ 64,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo