Eenvoudig en veilig geld sparen met een spaarrekening
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Geoffrey | Via Artikel Post
Gezien: 773 |
Aantal woorden: 674 |
Datum: Sun, 15 Sep 2013 |
0 commentaar
Er wordt tegenwoordig bijzonder vaak gezegd dat de spaarrekening niet langer interessant is. Misschien schuilt daar wel een vorm van waarheid in, maar toch zijn er weinig soortgelijke alternatieven op de markt terug te vinden. De spaarrekening combineert immers twee zeer belangrijke factoren in één financieel product, namelijk een gegarandeerd rendement en de zekerheid dat u, uw geld niet kunt verliezen. Alle Europese spaarrekeningen worden immers tot een bepaald bedrag (meestal 100.000 euro) ingedekt door het depositogarantiestelsel van het land waarin de spaarrekening wordt uitgegeven. Op deze manier kunnen mensen onbezorgd geld sparen terwijl ze er toch ieder jaar een bepaalde opbrengst op kunnen verwachten. Toch nog geïnteresseerd in het afsluiten van een spaarrekening? Lees dan zeker en vast dit artikel!
Lage rente, maximale veiligheid
Het is een feit dat de rente op spaarrekeningen tegenwoordig ongekend laag staat. Veel spaarrekeningen bieden nog slechts een zeer beperkt rendement, maar gelukkig heeft de komst van de online spaarrekening er voor gezorgd dat we toch nog een bepaalde opbrengst op ons spaargeld kunnen verwachten. De beperkte rente die op spaarrekeningen wordt gegeven is eigenlijk niet zo'n verrassing. Banken zijn zich stevig aan het herstellen en steeds meer mensen hebben de mogelijkheid om geld te sparen waardoor er een overvloed aan spaargeld is ontstaan. Daar tegenover staat dat alle spaargelden in bijvoorbeeld Nederland en België worden gedekt door de depositogarantie. Deze garantie zorgt er voor dat gelden tot 100.000 euro per persoon en per bank worden gedekt. Met andere woorden, gaat een bank toch onverhoopt over kop en heeft men niet de mogelijkheid om uw spaargeld terug te betalen, dan zal de overheid daarin tussenkomen. Dit zorgt er voor dat de spaarrekening ook op vandaag nog steeds de veiligste spaarvorm op de markt is.
Niet gereglementeerde spaarrekeningen
In principe bestaan er twee verschillende soorten spaarrekeningen. In eerste instantie zijn er de gereglementeerde en daarnaast ook de niet gereglementeerde spaarrekeningen. De spaarrekeningen verschillen onderling op verschillende vlakken van elkaar, maar beiden worden ingedekt door de depositogarantie. Bij een gereglementeerde spaarrekening is een beperkt bedrag aan jaarlijkse rente bijvoorbeeld vrijgesteld van belastingen. Dat is niet het geval wanneer u er voor kiest om een niet gereglementeerde spaarrekening af te sluiten. Bij een dergelijke spaarrekening is de spaarder vanaf de eerste euro belastingen verschuldigd. Het is mede daarom dat er steeds wordt aangeraden om spaarrekeningen te vergelijken vooraleer deze af te sluiten. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende spaarrekeningen op de markt terug te vinden die niet alleen over een eigen rente, maar ook over eigen voorwaarden beschikken. Spaarrekeningen vergelijken is dan ook absoluut de boodschap!
Keuze tussen een gewone en een online spaarrekening
Rest ons nog op één belangrijke vraag een antwoord te geven. Die vraag gaat schuil in het verschil tussen een gewone en een online spaarrekening. Hoe komt het bijvoorbeeld dat banken op een online spaarrekening meer rente kunnen geven en is een online spaarrekening wel veilig? Wel, bij een online spaarrekening wordt alles online gedaan. Dat geldt dus niet alleen voor het aanvragen van de spaarrekening, maar ook voor het beheer, etc. Op die manier dient de bank geen tijd te investeren in uw als sparende klant. Die tijd kan vervolgens worden gebruikt voor andere doeleinden. Er wordt zo niet alleen tijd, maar ook geld bespaard. Het bedrag dat de bank uitspaart wordt eenvoudig gezegd doorgerekend in de rente die u op een online spaarrekening ontvangt. Het is dus absoluut niet zo dat een online spaarrekening minder veilig zou zijn dan een gewone spaarrekening. In principe is het namelijk hetzelfde product bij dezelfde bank alleen verschilt de werkwijze.
Over de Auteur
Geen omschrijving m.b.t. de auteur van dit artikel.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen