Eigen risico bij autoverzekeringen : Hoe zit dat en hoe kun je besparen? - Artikelpost

Eigen risico bij autoverzekeringen : Hoe zit dat en hoe kun je besparen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 545 | Aantal woorden: 786 | Datum: | 0 commentaar

Net als bij een zorgverzekering heb je bij een autoverzekering ook te maken met een eigen risico. Hoe werkt dit, waar moet je op letten en waar kun je op besparen?

Hoe werkt het eigen risico?
Op het moment je schade aan je auto hebt, kun je ervoor kiezen om dit te claimen bij de autoverzekeraar. Het gedeelte van de schade dat je zelf moet betalen, heet het eigen risico. De hoogte van het eigen risico wordt in rekening gebracht aan de hand van een vast bedrag dat tussen de €0 en €1000 ligt. Het kan ook zo zijn dat de autoverzekeraar een bepaald percentage van de cataloguswaarde als uitgangspunt neemt. Bij een WA-dekking geldt het eigen risico niet. Bij een WA-volledige casco - ook wel allrisk genoemd - en bij een WA-beperkt casco is het eigen risico wel van toepassing. Als je als bestuurder schade claimt, gaan de schadevrije jaren en de premiekorting omlaag. Op wwww.overstappen.nl/autoverzekering kun je bekijken welke dekking voor jouw auto de beste optie is. Middels een online vergelijker krijg je direct een expertadvies dat passend is bij jouw situatie. 

Vijf bespaartips:
- Laat je schade repareren door een schadeherstelbedrijf dat door je autoverzekeraar erkend wordt. Er is dan namelijk kans dat je geen aanspraak hoeft te maken op het eigen risico. 
- Je hoeft niet altijd het eigen risico te gebruiken bij ruitschade. Kijk in de polisvoorwaarden van je autoverzekeraar of dit ook voor jou geldt. Daarnaast zijn er vaak ook nog andere opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van de ruitschade in plaats van het laten zetten van een heel nieuw ruit.
- Bij een WA-volledig casco dekking is het mogelijk om bij de autoverzekeraar het risico af te kopen. Je krijgt bij schade alles uitgekeerd (diefstal, ruitschade en stormschade uitgezonderd), maar je premie gaat wel omhoog. 
- Betaal zelf kleine schades. Het scheelt je een hogere premie en je hoeft niet in te leveren op je schadevrije jaren. 
- Vind je het eigen risico een hoog bedrag? Probeer op andere manieren te besparen op je autoverzekering. Op www.overstappen.nl/autoverzekering/goedkoopste vind je een stappenplan voor een goedkope(re) autoverzekering, manieren om de kosten van jouw autoverzekering te verlagen en kun je heel gemakkelijk online autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Het voordeel hiervan is dat je in een paar klikken overzicht hebt van de best passende opties voor jouw nieuwe autoverzekering tegen een aantrekkelijke prijs. Lees meer over je autoverzekering op autowereld.com.Over de Auteur

Tim Lagehoven, al 10 jaar marketingmanager gespecialiseerd in autoverzekeringen te Maastricht

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo