Energie aanbiedingen in 2017 vergelijken - Artikel Post - Artikel Marketing

Energie aanbiedingen in 2017 vergelijken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 405 | Aantal woorden: 437 | Datum: | 0 commentaar

Ook in 2017 zullen leveranciers weer stunten met energie aanbiedingen. Naar verwachting zullen de tarieven van de variabele energiecontracten stijgen met gemiddeld € 20,-. De hoogste tijd dus om alle energie aanbiedingen te vergelijken.

Alle energie aanbiedingen op een rijtje

Omdat leveranciers enorm veel energie aanbiedingen aanbieden is het soms lastig om ze goed te kunnen vergelijken. Je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Het komt ook wels eens voor dat leveranciers verschillende aanbiedingen tegelijkertijd hebben lopen maar dat ze niet op de website van de leverancier zelf te vinden zijn. Wanneer je al deze aanbiedingen gaat vergelijken, let dan op een aantal onderdelen: het contract, de tarieven en natuurlijk de aanbieding.

Bij het contract moet je letten wat voor een soort tarieven het zijn. Zijn het variabele of vaste tarieven? Variabele tarieven kunnen twee keer per jaar worden gewijzigd door je leverancier. Dit kan voordelig uitpakken maar natuurlijk ook nadelig. De verwachting voor 2017 is dat de variabele tarieven zullen stijgen. Het is dus aan te raden om te kiezen voor vaste tarieven. Daarnaast is de looptijd van het contract ook nog belangrijk. Het is aan te raden om te kiezen voor een éénjarig contract met vaste tarieven. Zo weet je precies wat je betaalt het komende jaar en kan je volgend jaar weer gebruik maken van een energie aanbieding.

Het vergelijken van energie aanbiedingen

De energietarieven bestaan uit het vastrecht, gas- en stroomtarieven. Let bij de energie aanbiedingen vooral op het vastrecht. Dit kan namelijk wel eens verschillen per leverancier en aanbieding. De aanbieding is uiteraard het belangrijkste onderdeel van het vergelijken. Er zijn over het algemeen drie categorieën aanbiedingen: korting (op je jaar afrekening), cadeaubonnen en cadeaus. De categorie korting is gemakkelijk uit te leggen: je krijgt korting op je energiecontract. Dit kan zijn een cashback maar ook korting op je jaarafrekening.

Sommige leveranciers geven ook cadeaubonnen bij hun energiecontracten. Denk hierbij aan cadeaubonnen van grote winkelketens zoal Bol.com en MediaMarkt. Ook geven leveranciers vaak cadeaus weg bij contracten. Voornamelijk wordt er gestunt met gratis tablets. Ook zijn er wel eens andere cadeaus zoals een barbecue.

 Over de Auteur

Ik schrijf over van alles in de energie markt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo