Energieprijzen in 2013 zullen licht dalen - Artikel Post - Artikel Marketing

Energieprijzen in 2013 zullen licht dalen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: MoniekdeGroot
Gezien: 788 | Aantal woorden: 434 | Datum: Tue, 18 Dec 2012 | 0 commentaar

 

 

Energieprijzen in 2013 zullen licht dalen

Ieder half jaar veranderen de energieprijzen. Voor diegene met een vast contract veranderd er niets, maar als u een variabel contract hebt veranderen uw energietarieven mee. De momenten dat de energieleveranciers hun nieuwe energieprijzen in laten gaan voor de komende 6 maanden zijn 1 januari en 1 juli. Heeft u een  contract voor bepaalde dan kunt u nog steeds overstappen en profiteren wanneer energieprijzen dalen, zelfs voordat uw contract afloopt. Soms zijn de lagere energieprijzen hoger dan de opzegboete die u moet betalen en kan het toch lonend zijn. Als u contract afloopt is het altijd raadzaam om energietarieven opnieuw te bekijken. Een gemiddeld Nederlands huishouden betaald bijna 200 euro per jaar teveel voor hun energie.

Voor 2013 hebben een aantal grote energieleveranciers aangekondigd dat energieprijzen zullen dalen. Ze hebben gunstigere inkoopprijzen voor aardgas bedongen en berekenen dit door aan hun klanten. Alleen deze verlaging zorgt al voor een besparing van 80 euro op de energierekening op jaarbasis meldt Eneco. Ook Nuon en Essent hebben aangekondigd dat zij de lagere energieprijzen doorberekenen aan hun klanten, waardoor zij veel geld besparen. Door energieleveranciers vergelijken kunt u precies inzien hoeveel u kunt besparen bij de verschillende energieleveranciers in 2013. Niet alleen wordt de energieprijzen vergeleken van Essent, Eneco en NUON, ook de tarieven van RWE, Electrabel, Oxxio, NL energie en tientallen andere energiemaatschappijen kunnen worden vergeleken.

De reden dat de inkoopprijzen voor gas zijn gedaald komt voort uit de ingezakte zakelijke markt. Door de economisch crisis gaan veel bedrijven failliet en er wordt massaal bezuinigd op de energierekening. Er wordt ook een efficiëntieslag gemaakt in de productieprocessen waardoor minder energie nodig is. Door inkoopafspraken hebben energieleveranciers lagere energieprijzen bedongen.

2013 wordt in de energiebranche ook het jaar dat energieleveranciers hun afnemers steeds meer bewust maken van hun energieverbruik. Zo heeft E-On de Bespaarbazaar en Essent E-inzicht met verschillende slimme stekkers en de app waarmee ingezien kan worden welk apparaat hoeveel energie verbruikt. Want de beste manier om op energie te besparen is om simpelweg minder te verbruiken. Goed voor uw portemonnee en het milieu.Over de Auteur

Moniek de Groot,

Webredactrice bij verschillende websites en beklende blogger in de energiebranche voor goedkoopste-energieleverancier.net. Aanvullen, ideeen en tips worden altijd op prijs gesteld.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo