FB pix eToro staakt de ondersteuning Crypto voor Nederlandse gebruikers - Artikelpost

eToro staakt de ondersteuning Crypto voor Nederlandse gebruikers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1176 | Aantal woorden: 481 | Datum: | 0 commentaar

eToro stopt crypto handelSlecht nieuws voor Nederlandse gebruikers van het handelsplatform eToro. eToro heeft aangekondigd te gaan stoppen met de ondersteuning van Crypto-activa voor gebruikers in Nederland. Omdat eToro niet geregistreerd staat als crypto dienstverlener bij De Nederlandsche Bank (DNB) is dit platform niet meer in staat zijn om crypto-diensten aan te bieden aan gebruikers binnen Nederland. Met ingang van 31 december 2020 zal e-Toro het openen van elk type nieuwe crypto-posities beperken. Dus kunnen Nederlandse gebruikers geen crypto-activa en crypto CFD posities openen. Maar het is dan ook niet meer mogelijk om de crypto posities de kopieren van investeerders die ze volgen (één van de belangrijkste voordelen van eToro). Het ergste is nog dat vanaf 23 januari 2021 (23:01 uur CET) eToro gaat beginnen met het geleidelijk gedwongen sluiten van alle crypto-posities van deze Nederlandse gebruikers. Dus sta je rood met dergelijke posities dan blijft een negatief saldo over en dat is geheel voor jouw rekening. Gebruikers van een eToro Wallet in Nederland moeten op 23 januari 2021 om 23.00 uur CET hun crypto-activa uit hun eToro Wallet halen en naar een andere digitale Wallet- of blockchain-adres overbrengen. Na deze datum krijgen deze Nederlanders geen toegang meer tot hun eToro Wallet of hun Crypto-activa. Etoro verontschuldigd zich voor het ongemak dat deze veranderingen voor de Nederlandse klanten betekenen, maar daar kopen ze natuurlijk weinig voor. Daarbij komt deze berichtgeving erg laat en is er maar weinig tijd om jouw strategie hierop aan te passen.

Vanaf 23 januari 2021 zal eToro geen crypto-diensten meer aanbieden aan gebruikers in Nederland. Je kunt dan nog wel handelen in CFD's en aandelen. Echter dat kun je natuurlijk ook op vele andere platformen. Het advies naar Nederlanders is daarom ook, vermijd eToro. Investeer jouw geld liever via andere betrouwbare platformen. Wil je in crypto / bitcoins beleggen dan moet je goed onderzoek doen en bij betrouwbare partners jouw geld plaatsen. Zit je al bij eToro dan moet je helaas jouw verlies nemen mochten jouw crypto's in het rood staan en zat je te wachten op betere tijden. Is jouw crypto portfolio voornamelijk groen dan is dit nieuws iets minder heftig omdat je na verkoop gewoon winst overhoudt. 

Wat is de reden van dit besluit? eToro heeft zich niet op tijd geregistreerd als crypto-dienstverlener bij De Nederlandsche Bank NV (DNB). Om die reden mag dit platform dus niet meer handelen in naam van de Nederlanders. eToro zegt zich nog in te zetten voor deze registratie bij DNB. Maar dit is voor alle huidige Nederlandse beleggers niet relevant verder. Conclusie blijft, Nederlanders blijf weg bij eToro.Over de Auteur

Gebruiker van eToro - meer bitcoins

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo