Hoe kun je de executieverkoop van je huis voorkomen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe kun je de executieverkoop van je huis voorkomen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 415 | Aantal woorden: 457 | Datum: | 0 commentaar

Als je een huis koopt, sluit je vrijwel altijd een hypotheek af, een lening met je huis als onderpand. Vervolgens los je elke maand een klein stukje van het totale hypotheekbedrag af en betaal je rente over het openstaande bedrag. Hypotheekverstrekkers zullen ervoor waken om je een hypotheek te geven, die je niet af kan betalen, maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat je op een gegeven moment niet meer in staat bent om aan je verplichtingen te voldoen. Bijvoorbeeld omdat je arbeidsongeschikt of werkloos bent geworden of als gevolg van een echtscheiding of faillissement.

Executieverkoop leidt tot enorme schuld

Als de hypotheekverstrekker er geen vertrouwen meer in heeft dat je de schuld af zal kunnen lossen, zal men je huis verkopen, zodat toch een flink deel van je hypotheek kan worden afbetaald. Dit wordt een executieverkoop genoemd. Dit is voor jou bijzonder ongunstig. Bij een executieverkoop krijg je gemiddeld maar zo’n 65 procent van de werkelijke waarde van je huis. Dat betekent dat je met een restschuld van tienduizenden euro’s kan blijven zitten. Het is daarom dan ook zaak dat een executieverkoop wordt voorkomen.

Probeer afspraken met hypotheekverstrekker te maken

Het is dus duidelijk dat je dit absoluut moet zien te voorkomen. De hypotheekverstrekker heeft wettelijk het recht om je huis te verkopen wanneer je in gebreke blijft met het betalen van je schuld. Maar dat doet hij echt nog niet als je één of twee maanden achterloopt. Doorgaans neemt men pas een dergelijke zware maatregel wanneer je ongeveer zes maanden achter bent met betalen. Dat geeft je dus de tijd om in overleg met de hypotheekverstrekker orde op zaken te stellen en bijvoorbeeld een betalingsregeling af te spreken.

Executieverkoop voorkomen dankzij opkoper

Maar als het echt niet lukt om uit de problemen te komen en het te lang duurt om je huis via de reguliere weg, dus via een makelaar, te verkopen, dan kun je je wenden tot een opkoper, zoals bijvoorbeeld Woningbieder.nl. Zij zullen je een prijs betalen, die weliswaar onder de marktwaarde ligt, maar ruim boven de prijs die je bij een executieverkoop zou krijgen. Bovendien bespaar je duizenden euro’s aan makelaars- en notariskosten, kan je huis langs deze weg razendsnel, zelfs al binnen 24 uur verkocht zijn en bespaar je jezelf de ellende en stress van een executieverkoop.Over de Auteur

Beatrice Bredewold schrijft graag over van alles wat te maken heeft met het kopen en verkopen van vastgoed.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo