FB pix Financieren met staatsgarantie - Artikelpost

Financieren met staatsgarantie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1347 | Aantal woorden: 1302 | Datum: | 0 commentaar

 

 

 

Financieren met staatsgarantie
Kan u uw bedrijf financieren met staatsgarantie? Waarschijnlijk is dit ook voor u een optie, uw kans op krediet stijgt dan zeer snel.

Alles over financieren met staatsgarantie
Doordat er blijvend veel vraag was naar krediet maar steeds minder aanbod, moest er ingegrepen worden. De overheid besloot financieren met staatsgarantie mogelijk te maken. De overheid wilde deze discrepantie oplossen en dekt dus een deel van bepaalde leningen. Banken  zijn hierdoor minder teruggetrokken en u kunt dus een lening verkrijgen. Probleem opgelost zou men dus kunnen zeggen. Er bestaan verschillende staatsgaranties.

Op verschillende manieren financieren met staatsgarantie

Er zijn diverse staatsgaranties te verkrijgen.

Groeifaciliteit
Allereerst, de groeifaciliteit. Het is bestemd voor bedrijven met sterke groei die dankzij hun groei krediet vragen.

Bedrijven met maximaal 250 medewerkers komen in aanmerking voor de lening die te krijgen is vanaf €250.000 tot € 5.000.000. De overheid dekt hierover de helft.

Garantie Ondernemers-financiering (GO-financiering)
De Garantie Ondernemersfinanciering is er  voor hen die grote geldsommen willen besteden aan hun onderneming. Dit kan door deze regeling doorgang vinden, zelfs tijdens deze kredietcrisis.

Ook grote en middelgrote ondernemingen kunnen hun plannen financieren met staatsgarantie, tussen  €1.500.000 tot € 50.000.000 wordt gedekt door de overheid voor 50 procent.

Borgstellingskrediet
Borgstellingskrediet is allereerst bestemd voor starters of groeiende en op vernieuwing gerichte ondernemingen. Dit zijn dan de ondernemingen die minder middelen kunnen bieden dan gevraagd voor het reguliere bancaire krediet.

De overheid staat 45-80% garant. Ook hier geldt het maximum van 250 werknemers en het geld bestaat is €35.000 tot € 1.500.000.

 

Microkrediet
Voor hen die zeer moeilijk aan bankkrediet komen,  is er het microkrediet. De reden waarom u niet kunt komen aan dit krediet wordt nauwelijks naar gevraagd. Bkr negatief geregistreerden worden vaak bij voorbaat geweigerd, dit geldt echter niet voor Stichting Microkrediet Nederland.  Het Stichting Microkrediet Nederland is nog altijd een last resort voor mensen op de ‘zwarte lijst’.  Er valt te lezen in het regeerakkoord dat het maximum van het microkrediet wordt zelfs 150.000 euro, (zie regeerakkoord op www.rijksoverheid.nl ) overheidsplannen in het. Tegenwoordig is het maximum echter nog gewoon 50.000 euro. Dit bedrag is vaak ook ruim voldoende voor vele bedrijven. De lening kan opgehaald worden bij Qredits (de handelsnaam van de stichting Microkrediet Nederland)

 

Staatsgaranties in het regeerakkoord
Het is voor vele een zegen dat de overheid garantieregelingen aanbiedt op dit moment in de tijden van crisis. Het gaat tegenwoordig geleidelijk aan beter met de Nederlandse economie, toch zal de overheid de kredietbehoeftige ondernemers niet in het hemd laten staan. De garantieregelingen blijven voorlopig nog van kracht. De VVD, de partij van minister-president Rutte, blijft in de bres springen voor ondernemers. En ook Samsom (PVDA) de andere ondertekenaar van het regeerakkoord is het hiermee eens. Het besluit Borgstelling MKB kredieten blijft van kracht in 2013. Andere vormen van het borgstellingskrediet zullen verder gepromoot worden, de regeling die ontstond als overheidsmaatregel om het crisisspook te verjagen. Dit is vooralsnog succesvol gebleven want het budget wordt continu uitgebreid en ook in 2013 is dit wederom het geval . Het budget wordt in 2013 wederom verhoogd en wel met 300 miljoen euro.

 

 

Over de Auteur

Auteur schrijft graag over het financieren met staatsgarantie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Financieel management en financiering
Financieel management en financiering

€ 86,95
Toon product

Unsettled
Unsettled

€ 9,97
Toon product

A City on Mars
A City on Mars

€ 30,48
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo