FB pix Geld lenen begint met leningen vergelijken - Artikelpost

Geld lenen begint met leningen vergelijken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1425 | Aantal woorden: 440 | Datum: | 0 commentaar

Geld lenen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Tenminste als u het goed wilt doen en niet te veel kosten wilt betalen. Leningen vergelijken is daarbij een must.

 

Geld lenen kost geld. Daar staan veel mensen niet bij stil. Het is natuurlijk zo dat banken u niet gratis geld ter beschikking stellen. U zult dus meer moeten terugbetalen dan het bedrag dat u van uw financiële instelling heeft ontvangen. Die meerkost noemt men de interest of rente. Rentevoeten kunnen heel erg verschillen tussen de verschillende banken. Bij de ene bank zult u veel meer moeten terugbetalen dan bij een andere bank. Ook de voorwaarden waaronder u geld kunt lenen, zullen heel erg verschillend zijn. 

De eerste stap is echter steeds om bij u zelf na te gaan of u in staat bent om het geleende geld terug te betalen aan de bank. Het heeft geen zin om u zelf financieel in moeilijkheden te brengen omdat u uw verplichtingen niet kan nakomen. U zult namelijk elke maand een bepaald bedrag terug moeten betalen. Doet u dat niet, dan kan de bank in bepaalde gevallen zelfs overgaan tot het in beslag laten nemen van bepaalde van uw bezittingen (bv. indien u een hypotheeklening heeft aangegaan voor uw woning).

 

Wees dus zeker van uw stuk en ga pas een lening aan als u zeker bent dat u deze ook kan terugbetalen (inclusief de interesten !)

Pas hierna kan u op zoek gaan naar een lening. Daarbij gaat u best verschillende aanbieders van leningen vergelijken. Bekijk goed de rentevoeten en vergeet zeker ook niet te onderzoeken onder welke voorwaarden u geld kunt lenen.  U kan ook een lening simulator gebruiken. Dit is een tool die op de website van bijna elke bank te vinden is en waarmee je bv. kan berekenen hoeveel je maximaal kan ontlenen of hoeveel je per maand zal moeten afbetalen voor een bepaald bedrag, looptijd en interestvoet.

Geld lenen, of liever gezegd beredeneerd geld lenen, vergt dus een inspanning. Eerst goed bij jezelf nagaan of je wel alles kan terugbetalen en dan aanbieders van leningen vergelijken en de beste oplossing kiezen.
Over de Auteur

Peter M. is de webmaster van vergelijkingssite www.leningen-online.be.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo