FB pix Geld lenen met een uitkering - Artikelpost

Geld lenen met een uitkering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1469 | Aantal woorden: 544 | Datum: | 0 commentaar

Wat zijn de mogelijkheden voor mensen die een uitkering hebben en toch geld lenen? Zijn die beperkt? Of zijn er tal van mogelijkheden?
Als u een uitkering krijgt dan is het vaak een probleem om financieel alle eindjes aan elkaar te knopen. Een dubbeltje (tien eurocent) wordt vaker omgedraaid dan gebruikelijk voordat het wordt uitgegeven. En als dan de wasmachine, droger of ander elektrisch apparaat of de auto kapot gaat dan is het wel een probleem! Want waar haalt u het geld vandaan om een nieuwe te kopen? Het is dan vaak voor de mensen die een uitkering hebben een probleem om geld te lenen.


Uitkeringsgerechtigden kunnen dan naar een bank gaan of een assurantie tussenpersoon om een lening aan te vragen. De meeste geldverstrekkers en banken zitten hier echter niet om te springen. Wel kijken ze natuurlijk naar het soort uitkering die u krijgt en voor hoe lang u hier recht op heeft. Mensen met een uitkering voor werkeloosheid of bijstand maken zo goed als geen kans. Dat is natuurlijk spijtig echter het is wel de waarheid. Mensen met een uitkering van de wet inkomen en arbeid door arbeidsongeschiktheid of een weduwen en wezen uitkering worden anders door de banken beoordeeld. Dit zijn vaak uitkeringen die als een vaste bron van inkomsten worden gezien afhankelijk van de duur van de uitkering.
Voor mensen met een uitkering voor werkeloosheid of een bijstandsuitkering is het erg moeilijk dus om op de traditionele weg een lening te krijgen bij een bank of een andere geldverstrekker. Tevens is het ook moeilijker om een hypotheek met een uitkering te krijgen.


Wat zijn dan nog de mogelijkheden? U zou een lening kunnen gaan zoeken via crowdfunding of via vrienden en familie. Dat laatste is niet aan te raden omdat een relatie met vrienden en familie toch vaak snel kan veranderen als er geld in het spel is. Als er geld wordt geleend dan wordt de relatie toch wat zakelijker en kijkt men kritische naar hoe u leeft en waar u uw geld aan uitgeeft. Echter soms is het noodzakelijk om deze lijnen in te zetten en om op die manier geld te lenen om de noodzakelijk zaken in huis te krijgen. Zeker als u slechts tijdelijk een uitkering krijgt dan kan uw situatie snel veranderen en dan kunt u het geleende geld snel terug betalen aan de persoon die het geld aan u heeft gegeven.
Geld lenen met een uitkering is dus niet altijd gemakkelijk!

Over de Auteur

Eigenaar van enkele financiele websites

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo