FB pix Geld Lenen Op Een Slimme Manier is Kwestie Van Geduld Hebben - Artikelpost

Geld Lenen Op Een Slimme Manier is Kwestie Van Geduld Hebben

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1313 | Aantal woorden: 515 | Datum: | 0 commentaar

Er komt een punt in het leven van de meeste mensen waar ze geld moeten lenen. Of het nu is om een huis te kopen is of voor bepaalde kosten die ze hebben, er bestaat altijd wel een lening voor. Er ook zijn enorm veel kredietverleners, waardoor de onderlinge concurrentie heel groot is. Het is kwestie van hieruit je voordeel te halen zodat je aan een goedkope lening kan raken.

Of je nu een hypothecaire lening of een persoonlijke lening nodig hebt, je kan altijd een gratis offerte aanvragen. Dankzij het internet kan je gewoon naar de websites surfen van de kredietverleners en zo je offerte aanvragen. Doe dit bij verschillende kredietverleners en weldra kan je verschillende offertes met elkaar vergelijken.

Hoe kies je nu een voordelige lening?

Aangezien je in de meeste gevallen heel wat jaren zal moeten afbetalen neem je best wat tijd om de voordeligste lening eruit te halen. Hoewel dit op het eerste gezicht niet zoveel verschil uitmaakt kan dit bij een langlopende lening toch om een serieus bedrag gaan. Hetgeen de ene lening duurder maakt dan de andere is rentevoet. Bij de ene kredietverlener is deze rentevoet lager dan de andere.

Maar wat bepaald de waarde van zo’n rentevoet nu eigenlijk?

De waarde van de rentevoet wordt bepaald door de marktrente, hoeveel je wil lenen en hoeveel risico de bank neemt door jouw het geld te lenen. Met risico bedoel ik niet enkel je netto inkomen maar ook of er een onderpand aanwezig is. Daarom ook dat een hypotheek doorgaans een lagere rentevoet heeft dan andere leningen. Aangezien het huis als onderpand dient loopt de bank relatief weinig risico.

Bij een persoonlijke lening heb je dat onderpand dus niet, waardoor de rentevoet een stuk duurder is. Dus hoewel een persoonlijk lening nog een relatief lage rentevoet heeft in vergelijking met andere leningen, is dit soort lening nog altijd duurder dan een hypothecaire lening door een gebrek aan onderpand.

Wanneer je bijvoorbeeld onvoorziene kosten hebt en je wil daarvoor geld lenen heb je ook verschillende mogelijkheden. De snelste manieren om aan geld te raken zijn doorlopend krediet en betalen met een krediet kaart. Wees er wel van bewust dat de rentevoet bij deze vorm van lenen heel wat hoger ligt dan bij een persoonlijke lening. Daarom is het misschien geen slecht idee om toch te opteren voor een persoonlijke lening in plaats van doorlopend krediet, al moet het natuurlijk wel praktisch blijven. Ja gaat natuurlijk ook geen persoonlijke lening afsluiten voor minder dan duizend euro.Over de Auteur

 

Indien je meer wenst te weten over geld lenen en hoe je voordelige leningen kan verkrijgen surf dan even naar geldbank.be. Je kan er niet enkel informatie lezen over geld lenen in het algemeen maar ook over de verschillende leningsvormen. 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo