FB pix Geld problemen - Artikelpost

Geld problemen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1351 | Aantal woorden: 540 | Datum: | 0 commentaar

Veel jongeren raken in de problemen door overmatig geld te lenen voor hun studie, reisjes of inrichting van de studentenkamer. Overigens geldt dit niet alleen voor jongeren. Ook volwassenen komen vaak in de financiële problemen ondanks dat zij wat meer levenservaring hebben. Waar je, als je geld gaat lenen, vooral rekening mee moet gaan houden, is dat wat je leent ook een keer terug betaald moet gaan worden. Kredietverstrekkers rekenen namelijk vaak een fikse rente over het geleende bedrag. Pas je uitgavenpatroon dus aan om zodoende vlot de lening terug te kunnen betalen.

Kom je toch in de financiële problemen, raak dan vooral niet in paniek. Probeer met de schuldeiser een regeling te treffen. Op het internet zijn er veel websites en instanties te vinden die je kunnen helpen. Op www.geld lenen-nu.nl kun je een hoop informatie inwinnen over het lenen van geld en hoe je het beste met schulden kunt omgaan. Je vindt hier ook artikelen over krediet en creditcards.

Op de site volkskrediet.nl kun je ook een hoop tips en informatie vinden. Deze site is van de stichting Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). Wie aangesloten is bij de NVVK is een instelling actief op het gebied van financiële hulpverlening en verder de bekende kredietbanken. Dit zijn banken die als tussenpersoon optreden bij de schuldenaar en de schuldeisers. Deze banken werken vaak in opdracht of samen met een gemeente. Verder kunnen mensen met een inkomen die niet erg hoog is via het bureau voor rechtshulp juridische hulp verkrijgen.

Maar ook de overheid kan wat voor u betekenen. Via de sociale dienst in uw gemeente kan er eventueel aanspraak worden gemaakt op minima regelingen. Een er van is de schuldsanering, deze wordt meestal uitbesteed aan een organisatie, Vraag bij u gemeente om meer informatie. Zo kun je via bepaalde instanties gebruik maken van De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Deze wet is er speciaal voor dat schuldenaren na een periode van minimaal drie jaar opnieuw kunnen beginnen met een schone lei. De regeling zorgt er voor dat er in die drie jaar zoveel mogelijk betaald wordt aan de schuld eisers door bijvoorbeeld een terugbetalings plan te verstrekken. Gedurende deze periode moet de schuldenaar leven op een sociaal minimum. Alles wat er meer wordt verdiend, wordt gebruikt om de schulden te betalen. Na een 3 jaar kan de overige schuld kwijt gescholden worden. Zo kan de schuldenaar met een schone lei weer beginnen adem te halen.

Is er sprake van slechts een tijdelijk tekort aan geld, dan kan een lening uitkomst bieden. Maar let op: een lening moet altijd weer worden terugbetaald. Als je nu al weet dat je niet in staat bent om de lening terug te kunnen betalen, sluit dan geen lening af. Anders worden je problemen alleen maar groter.

 Over de Auteur

Jaap van den berg probeert u te informeren over verstandig lenen op de site http://www.geld-lenen-nu.nl/

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo