Geld willen lenen? Simuleer uw lening! - Artikel Post - Artikel Marketing

Geld willen lenen? Simuleer uw lening!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: sp00n
Gezien: 455 | Aantal woorden: 361 | Datum: Thu, 12 Apr 2012 | 0 commentaar

Veel mensen hebben af en toe extra geld nodig voor onvoorziene uitgaven. Op dat moment is het maken van een lening simulatie interessant. Bij het maken van een simulatie kunt u van te voren zaien wat u moet terugbetalen wanneer u een lening afsluit. U weet dus van te voren beter waar u aan toe bent. U kunt zo'n simulatie-tool hier vinden.

U kunt bij zo'n berekening zelf het rentepercentage en het bedrag invullen. U kiest daar bijvoorbeeld het rentepercentage dat u moet betalen bij de kredietverstrekker van uw keuze. 

Bij het simuleren weet u dus van te voren waar u aan toe bent. U kunt dan een betere keuze maken of de lening wel iets voor u is.

Mensen verkijken zich vaak op de terugbetaling van de lening. Het duurt vaak jaren voordat de lening is terugbetaald en het kost ook best wat geld. Veel kredietverstrekkers vragen ergens tussen de 4% en 7% rente. Een lening op 15 jaar tijd is dan vaak een kostbare zaak.

Hoe langer u erover doet om terug te betalen hoe groter de som blijft waarover u rente blifjt betalen. Daarnaast is het zo dat u in het begin van de periode een groter gedeelte betaalt aan rente. Naarmate de lening verder wordt terugbetaald betaalt u meer aflossing en gaat het sneller. 

Belangrijk dus dat u eerst goed nadenkt voordat u een lening aangaat. Wat nog een andere interessante keuze is, zeker als u zakelijk leent, is kijken naar uw rentabiliteit van uw eigen vermogen. Als u een hoger rentabiliteit behaalt op uw eigen vemogen dan dat u moet betalen aan rente voor uw lening. Dan bent u vaak al beter af om toch een lening te nemen. 

U kunt daarnaast bij een zakelijke lening (als u een eigen bedrijf hebt) vaak de rente aftrekken als kosten.Over de Auteur

sp00n vertelt over financiële onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo