FB pix Geldreserve of kaskrediet? - Artikelpost

Geldreserve of kaskrediet?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1065 | Aantal woorden: 448 | Datum: | 0 commentaar

Een geldreserve en kaskrediet hebben beide eigenschappen die met elkaar overeenkomen. Het gaat telkens om een kredietopening of kredietlijn. Maar zijn er ook verschillen tussen deze twee soorten kredieten?

 

Een geldreserve

Een geldreserve is zoals het woord zelf aanduidt: een reserve die je kan gebruiken. Bij voorkeur gebruik je deze alleen in uiterste nood, bijvoorbeeld om een onvoorziene kost op te vangen. Een koelkast die kapot gaat, een herstellingskost aan de auto, … het zijn allemaal onvoorziene kosten die steeds ongelegen komen.

 

Met een geldreserve kan je de kost financieren en nadien in schijven terugbetalen. Omdat een geldreserve een relatief dure manier van lenen is, doe je er best niet te lang over om de som terug te betalen.

 

Geldreserve en kredietkaart

Met een kredietkaart heb je ook een soort geldreserve, maar in realiteit zal je met een klassieke kredietkaart het bedrag maandelijks moeten terugbetalen. Bij tijdige betaling zal je dan ook geen rente betalen maar je hoeft alleen rekening te houden met de jaarlijkse kost van de kredietkaart. We kunnen hier dus niet echt spreken van een geldreserve, al kan je een geldreserve wel steeds koppelen aan een kaart.
Het kaskrediet

Een kaskrediet komt in de vorm van een kredietopening of een toegestane overschrijding op je zichtrekening. Dit noemt men vaak ‘in het rood gaan op de rekening’.  Het is een flexibele maar wederom heel dure manier om te lenen of om gebruik te maken van een geldreserve. 

Een kaskrediet is een van de meest soepele leenvormen die je je kan inbeelden. Na goedkeuring door de bank kan je direct gebruik maken van het kaskrediet, bijvoorbeeld door een betaling te verrichten of geld af te halen van de bankautomaat. Ze vormt aldus een financiële reserve wat voor sommige mensen (onder andere ondernemers) heel erg nuttig kan zijn.

Beide leenvormen zijn duur. Wie de mogelijkheid heeft kan beter opteren voor een lening op afbetaling. Je bent verplicht om maandelijks een deel terug te betalen, maar de rentelast ligt aanzienlijk lager dan een geldreserve of kaskrediet.

Over de Auteur

Wij zijn een team van schrijvers die graag bijleren over de onderwerpen die we aanhalen. Zo is dat ook het geval in de financiële sector, want het beheren van je eigen financiën is een heel belangrijk punt in je leven. Voor meer informatie over leningen kan je steeds terecht op lening.org

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo