Gerechtsdeurwaarder - Artikel Post - Artikel Marketing

Gerechtsdeurwaarder

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 411 | Aantal woorden: 382 | Datum: | 0 commentaar

Veel ondernemers zoeken oplossingen voor hun openstaande vorderingen. Wanneer u als ondernemer er overna zit te denken om de gerechtelijke procedure te starten tegen uw debiteur dan denkt u na over een gerechtsdeurwaarder of incasso advocaat. Maar wat kan een gerechtsdeurwaarder nu eigenlijk met een dagvaarding/vonnis?

Wat is een gerechtsdeurwaarder
Een gerechtsdeurwaarder is een amtenaar die rechten gestudeerd heeft en door een bewijs van goed gedrag moet hebben van de Nederlandse staat. Wanneer een iemand hier aan voldoet, kan hij aanspraak doen op de titel gerechtsdeurwaarder en voorzich zelf of voor een gerechtsdeurwaarderskantoor zijn functie als gerechtsdeurwaarder uitvoeren.

Wat mag een gerechtsdeurwaarder
Een gerechtsdeurwaarder mag bijna alles als de debiteur in gebreke is en blijft. Daarmee wordt bedoeld dat de gerechtsdeurwaarder uw prive adres en of zakelijk adres kan en mag opvragen bij de gemeente. Derdenbeslag mag leggen, beslag op goederen, beslag op bankrekeningen en zelfs huizen verkopen op een veiling. Maar ook failisement aanvragen mag en doet de gerechtsdeurwaarder. Kortom als de debiteur nergens op reageert of niet wil betalen, dan kan de gerechtsdeurwaarder verschillende dingen doen om de openstaande vordering te incasseren.

Gerechtsdeurwaarder of incassobureau?
Wat is nu verstandig, een incassobureau of gerechtsdeurwaarder in schakelen, dat is de vraag van veel ondernemers in Nederland. Het antwoord is simpel, voor het volgen van een minnelijke incasso traject is het inschakelen van een incassobureau de beste
optie. Betaald de debiteur in het minnelijke traject zijn vordering niet? Dan kunt u het altijd doorzetten via de gerechtelijke incasso met behulp van een gerechtsdeurwaarder of incasso advocaat. Als u direct een gerechtsdeurwaarder het minnelijke incasso traject zal laten doen, kost dit u als ondernemer veel geld. Een gemiddelde gerechtsdeurwaarder rekent 75,00 euro per vordering. Een gemiddeld incassobureau 20,00 euro.

Wilt u hier meer uitleg over? Neem dan contact op met de klantenservice van IncassobureauBV.nl!

Over de Auteur

Nu ruim 30 jaar bezig met vorderingen incasseren. Wil ondernemers graag meer vertellen over bepaalde diensten en optie's waaruit ze tegenwoordig kunnen kiezen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo