Goede doelen loterijen - Artikel Post - Artikel Marketing

Goede doelen loterijen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 544 | Aantal woorden: 430 | Datum: | 0 commentaar

Goede doelen loterijen

In Nederland geven veel loterijen een deel van de opbrengst weg aan goede doelen. Dit is een van de voornaamste redenen voor mensen om deel te gaan nemen aan een loterij. Vaak hoor je winnaars zeggen dat ze hierom meespelen en niet zozeer om de te winnen prijzen. Ook al is een mooi geldbedrag natuurlijk altijd zeer welkom. Maar welke loterijen geven nu echt veel weg aan goede doelen? Je leest het hier allemaal.

Goede doelen Vriendenloterij

De Vriendenloterij geeft aan bijna 49 goede doelen een deel van de opbrengst weg. het gaat hier vooral om maatschappelijke organisaties in Nederland. Hierbij kun je denken aan het Aidsfonds, Diabetes fonds en het fonds Alzheimer Nederland. Maar liefst 50% van alle opbrengsten wordt uitgekeerd aan goede doelen. Hoe meer deelnemers des te meer profiteren goede doelen hiervan. Hiermee is de Vriendenloterij een van de grootste goede doelen loterijen van Nederland. Het leuke is dat je bij de Vriendenloterij ook zelf goede doelen kunt aandragen.

Goede doelen Bankgiroloterij

De Bankgiroloterij is het zusje van de Vriendenloterij. Ook de Bankgiroloterij geeft 50% van de opbrengst aan goede doelen. De Bankgiroloterij richt zich wel op een ander segment goede doelen. Culturele stichtingen profiteren volop van de opbrengst bij de Bankgiroloterij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan musea en theaters. de meeste grote musea zijn partner van de Bankgiroloterij. Als deelnemer kun je hier dan ook vaak voordelig naar toe, soms zelfs gratis.

Goede doelen Postcode Loterij

De Postcode Loterij is grootste goede doelen loterij van Nederland. Zij steunen dan ook vooral grote en bekende goede doelen zoals Artsen Zonder Grenzen en Amnesty international. Ook hier wordt de helft van de opbrengst aan veel goede doelen weggegeven en omdat er heel veel deelnemers zijn is dit de afgelopen jaren opgelopen tot vele miljoenen.

Overige loterijen

Andere loterijen geven een aanzienlijk kleiner deel aan goede doelen. De staatsloterij is van de staat dus zij hoeven veel minder af te dragen. Eurojackpot is een internationale loterij en heeft dus andere regelgeving dan de meeste goede doelen loterijen. De Eurojackpot heeft dan wel weer de hoogste jackpot van Nederland.Over de Auteur

De auteur is gespecialiseerd in loterijen en haar goede doelen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo