FB pix Goudprijs blijft hoog - Artikelpost

Goudprijs blijft hoog

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 6178 | Aantal woorden: 461 | Datum: | 0 commentaar

Nu al bijna twee jaar lang blijft de goudprijs ongekend hoog. Wat is daar toch de oorzaak van? Natuurlijk heeft het (als al het andere in de economie) te maken met vraag en aanbod. Als goud gevraagd is, gaat de prijs omhoog, als de vraag afneemt, gaat de prijs omlaag.

Economische crisis

De economische crisis heeft altijd een enorme invloed op de goudprijs. Als er sprake is van een financiële crisis, vluchten mensen uit aandelen en uit geld, maar beleggen graag in waardevaste veilige havens zoals goud. Daarom gaat de goudprijs altijd omhoog als het slecht gaat met de economie. Een belangrijke factor daarbij is altijd de economie van de Verenigde Staten. Elke keer als er nieuwe werkloosheidscijfers uit Amerika worden gepubliceerd hebben die meteen invloed op de goudprijs.

Beleggen of verkopen?

Goud is dus een veilige belegging in veilige tijden. Maar helaas is beleggen niet voor een ieder weggelegd, dat kun je alleen doen als je geld overhebt. En dat hebben veel mensen niet. Ook voor hen kan de hoge goudprijs van voordeel zijn. In plaats van in goud te investeren kunnen zij op dit moment namelijk voor een aantrekkelijk bedrag hun oud goud verkopen. Zij kunnen zo hun ongebruikte sieraden en zelfs hun oude tafelzilver verzilveren.

Goudinkopers

Goud kunnen mensen verkopen bij zogenaamde goudinkopers. Die bieden de service aan dat zij oud goud en zilver innemen en hiervoor contant geld uitbetalen. Zij sparen het goud op tot zij een grotere hoeveelheid hebben en laten het omsmelten tot goudbaren. Die goudbaren verkopen zij dan weer op de goudbeurs. Van het verschil tussen het bedrag dat zij de klanten uitbetalen en het bedrag dat zij op de goubeurs voor hun goudbaren krijgen betalen zij hun kosten en verdienen zij hun geld.

Het verschilt nogal per goudinkoper hoeveel wordt uitbetaald. Het loont daarom altijd de moeite om te vergelijken. Daarbij zegt het niet zo veel wat goudinkopers in hun advertenties op internet en in de kranten beloven. Daar staan soms hoge prijzen die in de praktijk helemaal niet uitbetaald worden. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare inkoper te zoeken, waarbij u zeker weet dat u een fair bedrag voor uw goud ontvangt.Over de Auteur

De auteur is handelaar in edelmetalen en eigenaar van De Goudwaag, een winkel voor goudinkoop in Den Haag.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo