CFD's en andere producten met een hefboom
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Sten Lemmens | Via Artikel Post
Gezien: 1880 |
Aantal woorden: 603 |
Datum: Tue, 19 Jul 2011 |
0 commentaar
Het handelen met een hefboom is erg populair onder beleggers. Met een hefboom kunt u op een simpele en efficiënte manier versneld gebruik maken van koersstijgingen en koersdalingen. Sprinters, CFD’s en Turbo’s maken gebruik van dit instrument en deze producten vinden dan ook gretig aftrek onder beleggers. En hoewel deze hefboomproducten overeenkomsten met elkaar vertonen zijn er zeker belangrijke verschillen. Verschillen waar de belegger zich in moet verdiepen voordat deze een keuze maakt...
Hefboomproducten zijn niet geschikt voor iedereen. Voordat beleggers beginnen aan deze producten moet men dan ook alles weten over de werking hiervan. Aanbieders van hefboomproducten hebben dan ook een grote verantwoordelijkheid tegenover geïnteresseerde beleggers. Een goede informatieve site, seminars, webinars en een helpdesk die dagelijks klaarzit om uw vragen over hefboomproducten te beantwoorden: brokers die hefboomproducten aanbieden zouden niets te verbergen moeten hebben en compleet transparant naar de klant moeten zijn over de risico’s. Vaak zijn ze dat ook.
Wanneer u de risico’s begrijpt en u doorheeft hoe hard uw winsten en verliezen kunnen oplopen, dan is het handelen met een hefboom een zeer interessante manier om met weinig geld veel te doen. Toch is het ene hefboomproduct het andere niet. CFD’s hebben daarbij een aantal voordelen ten opzichte van Turbo’s en Sprinters. Zo is de prijsvorming van CFD's helderder dan bij vergelijkbare producten. Het berekenen van de kosten en de eventuele winst van een CFD is stukken transparanter dan bij Turbo’s of Sprinters. Daarnaast kunt u bij CFD’s zelf uw stoploss plaatsen. Werken met een dergelijke stoploss is een goede manier om grote schommelingen in de markten op te vangen. Maar dan moet u wel zelf kunnen bepalen waar u deze stoploss neerzet en wanneer u aanpassingen wilt doen, dan moet dat ook gewoon kunnen. Met CFD’s heeft u deze mogelijkheden en dat is een groot voordeel voor de belegger. Met Turbo’s en Sprinters heeft u deze mogelijkheden niet.
Met CFD’s kunt u verder zélf de hefboom bepalen, long én short gaan en verder kunt u zelf een Gegarandeerde Stop inbouwen. Natuurlijk stelt u aan uw broker ook andere eisen (snel handelsplatform, snelle executie, real – time koersen, breed aanbod aan producten), dus wie flexibel wil handelen doet er goed aan zich eens te verdiepen in CFD’s. De mogelijkheden zijn talrijk en CFD – specialisten zullen u er graag over informeren. Zorg er wel voor dat u bij een gereguleerde en compleet betrouwbare broker handelt waar uw geld compleet veilig en gesegregeerd op een rekening staat.
Over de Auteur
Sten Lemmens
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen