Het kopen van fysiek zilver - Artikel Post - Artikel Marketing

Het kopen van fysiek zilver

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 448 | Aantal woorden: 761 | Datum: | 0 commentaar

 

In economisch onzekere tijden investeren steeds meer mensen in edelmetaal. Goud, maar ook zilver, heeft een bepaalde aantrekkingskracht want deze edele metalen hebben altijd een bepaalde waarde vertegenwoordigd en de vraag naar edelmetaal neemt toe zodra er sprake is van financiële onrust. Alle andere beleggingen zijn over het algemeen veel gevoeliger voor beursontwikkelingen, waar goud waardevast is.

Daarbij wordt zilver ook veel gebruikt in de industrie. Van de jaarlijkse productie wordt iets meer dan de helft gebruikt voor een enorme diversiteit aan industriële doeleinden. Aangezien dit gaat om minuscule hoeveelheden zilver per product raakt dit zilver verloren tijdens het proces en is het economisch niet rendabel of technologisch niet mogelijk om dit zilver terug te winnen. Zo verdwijnt er dus steeds meer zilver en wordt het zilver steeds schaarser.

Fysiek edelmetaal wordt gekocht indien men het vermogen binnen handbereik wilt. Daarbij is men niet langer afhankelijk van de bank of een andere derde partij. Groot voordeel hiervan is dat in geval van calamiteiten men direct kan beschikken over de investering.  Zo kan het nooit zijn dat een bank beslag legt op de rekening, of dat op een andere manier geen toegang is tot de investering.

Zilveren munten en zilverbaren
Indien men eenmaal wilt overgaan tot zilver kopen, zijn er enkele zaken om goed rekening mee te houden. Zo wordt zilver in tegenstelling tot goud belast met BTW. Dit maakt het kopen van zilver in eerste instantie niet interessant. De BTW kan als particulier namelijk niet teruggevorderd worden en betekent zodoende een kostenpost van 21%.

Zilveren munten kunnen echter in de meeste gevallen gekocht worden onder de margeregeling. De margeregeling is in Nederland in het leven geroepen voor de handel in tweedehandsgoederen en verzamelobjecten. Zilveren munten, die een bepaalde verzamelwaarde vertegenwoordigen, kunnen onder de margeregeling worden aangekocht. Dit betekent dat u alleen BTW betaalt over de winstmarge van uw handelaar en niet over de totale waarde van het zilver. Zo bent u aanzienlijk goedkoper uit.

In Nederland kunt u oude guldens, rijksdaalders en tientjes kopen. Deze munten zijn geslagen in 72% zilver. Dit is de goedkoopste manier om fysiek zilver aan te kopen. Een ander alternatief, dat buiten Nederland ook heel gangbaar is en zodoende goed verhandelbaar, is beschikbaar in de vorm van 1 troy ounce zilveren beleggingsmunten zoals de Silver Eagle, Maple Leaf en Philharmoniker. Dit zijn munten die door officiële overheidsmunthuizen worden geslagen in 99,9% puur zilver.

Waarop letten bij het kopen van zilver

 

Het belangrijkste aspect bij het kopen van zilver, is dat u zilver koopt wat goed verhandelbaar is. Daaarnaast is het belangrijk om zo goedkoop mogelijk zilver te kopen en ook rekening te houden met de marktwaarde. Als u iets koopt wat heel goedkoop is, maar waar heel weinig vraag naar is, dan betekent dit mogelijk in de toekomst dat het lastiger is om dit zilver weer te verkopen.

De meest gangbare keus zal zijn om te investeren in 1 troy ounce beleggingsmunten geslagen in puur zilver. Hoewel de productiekosten relatief hoog liggen koopt u hiermee wel een munt geslagen in puur zilver die wereldwijd verhandelbaar is. Goedkoper is het om oud Nederlands muntgeld te kopen, maar daarbij bent u afhankelijk van de beschikbaarheid en van de marktomstandigheden.

 

Over de Auteur

Voor meer informatie over het aankopen van fysiek zilver en de verschillende mogelijkheden kunt u een kijkje nemen op de website van The Silver Mountain – één van de grootste aanbieders van Nederland van zilveren beleggingsmunten. Ook bieden zij zilveren baren aan die worden opgeslagen in een beveiligd douane entrepot op Schiphol. Op die manier betaalt u geen enkele BTW. Nadeel is wel dat het zilver buiten uw bereik, buiten de douane, ligt opgeslagen.

 

Meer informatie |          www.thesilvermountain.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo