FB pix Het leaseproces van de financial lease - Artikelpost

Het leaseproces van de financial lease

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 165 | Aantal woorden: 884 | Datum: | 0 commentaar

Financial lease is een populaire manier voor bedrijven om te kunnen profiteren van een bedrijfsauto of andere apparatuur, zonder dat het bedrijf in een keer een grote investering hoeft te doen. Het bedrijf betaalt het voertuig of de apparatuur af in maandelijkse termijnen, waarbij na afloop van de leaseperiode het product het eigendom van het bedrijf wordt. Ben je een ondernemer en overweeg je om een financial lease te nemen? Lees dan deze blog verder, waarin we je uitleggen hoe het leaseproces van een financial lease werkt en wat bedrijven kunnen verwachten als ze voor deze optie kiezen.

Zoek een geschikte leasemaatschappij

Nadat je hebt overwogen wat je bedrijf nodig heeft en wat je precies zou willen leasen, is het belangrijk om het juiste leasebedrijf te kiezen dat de door jou gewenste producten beschikbaar heeft. Verder is het belangrijk om verder onderzoek te doen en verschillende leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Let daarbij bijvoorbeeld op rentetarieven, de looptijd van de lease, servicekosten en de leasevoorwaarden. Lees verder ook altijd reviews die over verschillende bedrijven geschreven zijn.

Vraag een offerte aan

Wanneer je de juiste leasemaatschappij hebt gevonden, kan je een offerte aanvragen. Zo kun je de kosten van je financial lease berekenen, de voorwaarden van de lease inzien, de looptijd van de lease en de rentetarieven en eventuele servicekosten inzien. Daarnaast wordt zo de aanschafprijs van de apparatuur of het voertuig duidelijk.

De beoordeling van de offerte en de aanvraag voor financiering

Nadat je de offerte hebt ontvangen is het belangrijk om deze te beoordelen en eventuele vragen te stellen aan de leasemaatschappij. Wanneer je tevreden bent met de offerte, kan je een aanvraag indienen voor financiering van de leasemaatschappij.

Kredietbeoordeling en goedkeuring

Vervolgens zal de leasemaatschappij een kredietbeoordeling uitvoeren om te bepalen of je in aanmerking komt voor financiering. Zo kan de leasemaatschappij onderzoek doen naar de kredietgeschiedenis van je bedrijf, de cashflow en andere financiële gegevens. Als het bedrijf is goedgekeurd, zal de leasemaatschappij een leaseovereenkomst opstellen. 

Het ondertekenen van de leaseovereenkomst

Zodra de leaseovereenkomst is opgesteld, kan je deze zorgvuldig doornemen en kun je altijd nog vragen stellen voordat je besluit om deze te ondertekenen. De overeenkomst bevat specifieke voorwaarden van de lease, waaronder de looptijd van de lease, de leasebetalingen, de restwaarden van het product en eventuele andere voorwaarden. 

 

Als alles rond is, dan kan het product besteld worden en kun je gebruik maken van je geleasede product dat na afloop van de leaseperiode jouw eigendom is.Over de Auteur

Als autoliefhebber schrijf ik graag over onderwerpen die relevant zijn aan voertuigen. Ditmaal schrijf ik over leasen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo