Het verdwijnen van de acceptgiro - Artikelpost

Het verdwijnen van de acceptgiro

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 453 | Aantal woorden: 473 | Datum: | 0 commentaar

Het is bijna niemand ontgaan dat binnenkort de acceptgiro voorgoed verdwijnt. Waar je voorheen bijvoorbeeld je huur met een papieren acceptgiro betaalde, gaat dat vanaf 2019 veranderen. Per 1 januari 2019 stopt de acceptgiro. Het betalingsverkeer wordt zo goedkoper en eenvoudiger gemaakt. Er zijn namelijk hoge kosten verbonden aan het gebruik van en acceptgiro en er gaan nog wel eens betalingen mis. Veel mensen schrikken van deze verandering, maar toch heeft het voornamelijk veel positieve kanten.

Voordelen

Het verdwijnen van de acceptgiro betekent overstappen van papier op digitaal. Zakelijk heeft dit financieel gezien veel voordelen. Pluspunten zijn een besparing per klant van €2,50 per maand op papier-, druk- en verzendkosten, een toename van het betaalgemak voor de klant en klanttevredenheid, het verrijken van je data als bedrijf, de snelheid van de betaling, de besparing op papier en meegaan met de moderne tijd. Je merkt namelijk dat digitalisering gaande is en dat mensen eraan toe zijn. 80% van de Nederlanders maakt gebruik van internetbankieren. Er zijn bedrijven die jouw bedrijf kunnen helpen met de overstap van papier op digitaal. Ze zorgen voor een snel resultaat en een enorme kostenbesparing. Klinkt dit interessant? Lees op de website van Cannock Chase dan meer.

Alternatief

Omdat de acceptgiro verdwijnt, is het goed om na te denken over alternatieven. Er zijn meerdere alternatieven die de papieren acceptgiro vervangen, maar een goed alternatief is DigiAccept. DigiAccept koppelt e-mail en het betaalsysteem iDEAL aan elkaar. Een klant krijgt een e-mail met een factuur waar het bedrag op vermeld staat. Hij hoeft alleen maar door te klikken om naar de iDEAL-betaalomgeving te gaan. Het betalingskenmerk, de naam en het rekeningnummer zijn automatisch al ingevuld. Het is snel en simpel, de gegevens zijn al ingevuld en het is veilig. Buiten DigiAccept zijn er nog meer methoden waarover je je kunt laten adviseren.

Klanten

Je hebt nog tot 1 januari 2019 de tijd om aan het idee te wennen en om over te stappen. Toch is het verstandig om dit nu alvast te doen. Zo kunnen klanten ook alvast wennen aan deze vorm van digitalisering. Wees duidelijk en overzichtelijk naar de klant toe, leg uit wat de nieuwe betaalmogelijkheden zijn en wat de bijhorende voordelen hiervan zijn. Leg goed uit hoe dit in zijn werk gaat en wat klanten precies moeten doen. Zeker de wat oudere doelgroep zal hier veel baat bij hebben. Dit maakt de overstap een stuk makkelijker.Over de Auteur

Niet van toepassing

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo