Het wel en wee van de beurs - Artikel Post - Artikel Marketing

Het wel en wee van de beurs

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 567 | Aantal woorden: 463 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je op een verjaardag bent gaan veel gesprekken over sport, maar vaak ook over politiek en geldzaken. Wanneer je op een verjaardag over dat soort zaken wilt meepraten moet je wel verstand hebben van geldzaken. Over het algemeen weten de meeste mensen niet veel van geldzaken en kunnen ze niet meepraten met mensen die er wel verstand van hebben. Voor deze mensen is er gelukkig genoeg informatie te vinden. Dus als je op het vlak van financiën analfabeet bent, kun je je verdiepen in de materie en zul je al snel merken dat je het één en ander snel zult oppikken.

Wanneer je echt geïnteresseerd bent in financiën en dan specifiek beleggen of speculeren, kun je kijken of de beurs en het verhandelen van aandelen misschien iets voor je is. Voordat je überhaupt begint met het volgen van de beurs, is het belangrijk dat je vooraf enig huiswerk doet voordat je begint. Ga niet zo maar ergens in handelen. Tegenwoordig is veel informatie via het internet te vinden. Zo zijn er diverse website waar je alle belangrijke beurs beursindices kunt vinden. Dat zijn onder anderen de AEX Index, de DowJones Index en de Nikkei Index. Je kunt al deze indexen realtime volgen via het internet. Daarnaast kun je eveneens terugkijken op de historische koers grafieken van de beurs indices. Je kunt op sommige sites tot wel liefst 30 jaar terugkijken naar beurzen zoals de AEX, Nikkei en de DowJones.

Om bepaalde informatie vollediger te krijgen zijn er ook veel achtergrond verhalen te vinden over de eerder genoemde effectenbeurzen. De informatie bestaat deels uit de datum van oprichting van de effectenbeurs, fondsen die genoteerd zijn en de belangrijkste historische gebeurtenissen. Door middel van diverse websites blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen van deze effectenbeurzen en zul je altijd mee kunnen praten wanneer er over dit onderwerp gesproken wordt. Het is in elk geval altijd van belang dat je het internet raadpleegt of informatie opvraagt en vergaard, voordat je gaat beleggen. Er zijn desondanks nog veel mensen die zonder voorkennis gaan handelen op de beurs en zo veel geld verliezen. Wanneer je er echt geen kaas van hebt gegeten, kun je ook maar beter niet gaan beleggen op de beurs en kun je je maar beter eerst goed inlezen over hoe het allemaal werkt voordat je met geld gaat speculeren.Over de Auteur

Ik schrijf regelmatig over financiële onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo