Hoe bepaal ik de hoogte van mijn hypotheek?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Pjotterd | Via Artikel Post
Gezien: 1378 |
Aantal woorden: 531 |
Datum: Wed, 9 Dec 2009 |
0 commentaar
Het aangaan van een financiële verplichting moet altijd goed onderzocht worden voordat je daadwerkelijk je handtekening op de stippeltjeslijn onderaan de overeenkomst zet. Zo ook dus met een hypotheek. Voor het overgrote deel van de mensen is het aanschaffen van een eigen woning de grootste financiële investering die ze ooit in hun leven zullen doen. Als jij graag een woning zou willen kopen, dan moet ook jij hoogstwaarschijnlijk een hypotheek afsluiten wil je dit plaatje financieel rondbreien. En voordat je enthousiast op huizenjacht gaat is het handig te weten hoeveel een hypotheekverstrekker je zal lenen. Je moet dus de hoogte van je hypotheek weten! Maar je vraagt je misschien wel af hoe de hoogte van een hypotheek, in dit geval natuurlijk jouw hypotheek, bepaald wordt. Hier gaan we in dit artikel wat nader op in.
De hoogte van jouw hypotheek
Geldverstrekkers, zoals banken, willen zoveel mogelijk de risico’s die verbonden zijn aan het verlenen van financiering beperken. En dat is natuurlijk logisch. Daarom wordt er aan een hypotheek een bovengrens gesteld, die bepaald wordt door diverse criteria en die weer voor iedereen anders kan uitpakken. Wat je hier in gedachten moet houden is dit: hoe groter de geldverstrekker de kans acht dat jij daadwerkelijk de hypotheek terug kunt betalen, hoe hoger de bovengrens van jouw hypotheek ligt. Deze bovengrens heeft dus alles van doen met het in-of uitgaande kapitaal van de potentiële woningeigenaar- jij!
Zo wordt er gekeken naar de hoogte van je inkomen (inclusief het spaarinkomen), de stabiliteit van je inkomen, het inkomen van je eventuele partner en de hoogte van je huidige kredieten of andere financiële verplichtingen zoals kinderen of andere personen die financieel afhankelijk zijn van jou. Daarnaast wordt er gekeken naar de hoogte van de marktrente op het moment dat je de hypotheek zou willen afsluiten, en natuurlijk de waarde van de woning die je op het oog hebt in de huidige markt.
Geldverstrekkers willen graag dat het inkomen stabiel is, en daarom zullen ze je vragen om bewijs van een vast dienstverband of intentieverklaring. Als je in vast dienstverband bent is dit vaak niet zo gecompliceerd. Als je echter freelancer bent of ondernemer komen er weer hele andere factoren om de hoek kijken, zoals de historische inkomensontwikkeling en de huidige financiële situatie van je onderneming.
Deze bovengenoemde factoren bepalen dus de hoogte van jouw hypotheek. En zodra jij de hoogte van jouw hypotheek weet kun je op huizenjacht!
Om meer te weten te komen over de zoektocht naar een hypotheek, bezoek opzoeknaareenhypotheek.nl waar je dit en nog veel meer zal terugvinden, inclusief informatie over de verschillende hypotheeksoorten en mogelijkheden.
Over de Auteur
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen