Hoe bescherm je je crypto tegen scammers? - Artikelpost

Hoe bescherm je je crypto tegen scammers?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 306 | Aantal woorden: 1237 | Datum: | 0 commentaar

Wat je moet doen om je cryptocurrency veilig te houden

De wereld van cryptocurrency's is booming! Het is nieuw en de toekomst! Er gaat heel veel geld in om en waar geld is zijn.... Scammers. Scammers hebben in 2021 een recordbedrag van $14 miljard aan cryptocurrencies buitgemaakt!! Belangrijk is dus dat je je munten goed bewaard! Regel 1 van de cryptowereld is dan ook 'Not your keys, not your coins'. Oftewel je munten zijn pas echt van jou als JIJ de enige bent die toegang hebt tot je munten!

Er zijn tegenwoordig veel manieren om je cryptocurrency op te slaan. Ze zijn echter niet allemaal zo veilig als ze beweren, daarom moet je altijd goed onderzoek doen voordat je informatie invoert in een online portemonnee. Er zijn maar een paar wallets die op dit moment te vertrouwen zijn. Een van de beste methodes is om je cryptocurrency offline op te slaan in een hardware wallet zoals Ledger Nano S. Op deze manier is het bijna onmogelijk voor hackers om uw munten in handen te krijgen. Om meer te leren over het veilig houden van je cryptocurrency, leest u dan dit artikel!

Klik HIER om je te verdiepen in de verschillende wallets.

 

Wat zijn de voordelen van een hardware wallet?

Hardware wallets zijn een van de veiligste manieren om je cryptocurrency op te slaan. Ze bieden een hoge mate van veiligheid omdat je een fysiek apparaat nodig hebt om toegang te krijgen tot je munten. Hackers zouden veel moeite hebben om die informatie te bemachtigen zonder het daadwerkelijke apparaat. Bovendien zijn ze klein, makkelijk mee te nemen en vereisen ze geen internetverbinding.

Hoe bewaar je je cryptocurrency in een hardware wallet?

Als u uw cryptocurrency in een hardware wallet wilt opslaan, kan dat een ingewikkeld proces zijn. Het is echter belangrijk om uw cryptocurrency te beschermen tegen hackers.

Zo combineren offline wallets de veiligheid van cold wallets met het gemak van snelle (online) transacties zonder consessies te doen aan de veiligheid. Omdat de privésleutels alleen op uw hard wallet worden opgeslagen, zijn ze nooit zichtbaar voor het publiek, zelfs niet als uw computer of laptop is geïnfecteerd met een virus. De software draait op de hardware wallet zelf en is dus onafhankelijk. De meeste hard wallets gebruiken fysieke knoppen en pincodes om keyloggers en andere gevaarlijke malware te voorkomen keyloggers kunnen alles vanaf uw computer lezen, maar als u fysieke knoppen op uw wallet gebruikt, kan niemand ze lezen. Een bijkomend voordeel is dat deze pincode ervoor zorgt dat zelfs als iemand uw wallet in handen krijgt, ze de pincode nog steeds nodig hebben om deze te gebruiken.

Wat als je je hardware wallet verliest?

Mocht u uw wallet kwijtraken, dan kunt u altijd weer bij uw crypto komen met een andere wallet, met behulp van een herstel 'seed'. Deze 'seed' is een willekeurige reeks van 24 woorden die als back-up dient. Deze woordenreeks is dus de ultieme back-up van je wallet en moet veilig bewaard worden, bijvoorbeeld op een papier in een kluis. Deze woorden heb je alleen nodig als je wallet gestolen gestolen word of als je je pincode ben vergeten.

Op de Ledger Nano S is deze herstel 'seed' alleen zichtbaar op het apparaat zelf, waardoor het weer onafhankelijk is van je computer.

Conclusie

Denk nog eens aan regel 1 van de cryptowereld 'NOT YOUR KEYS, NOT YOU COINS'. Zorg dat je crypto altijd veilig opgeslagen word. Het zou toch een ramp zijn als je ineens al je zou verdiende geld van de exchange af is!

Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je veilig en voordelig bitcoins en andere crypto kunt kopen. Maar aan te raden is om na aanschaf dan wel uw crypto te bewaren op een Ledger. De Nano Ledger is de veiligste en bekendste wallets die er zijn.

Klik HIERl om de verschillende ledgers te bekijken! 

Mocht je willen beginnen met handelen en beleggen in cryptocurrency dan is dat aan te raden om dat via Bitvavo te doen. Wil je alles over Bitvavo weten lees dan het artikel op deze website genaamd, 'Bitvavo, wat is het en waarom is het de beste Nederlandse exchange?'. 

Klik HIER als je een account aan wil maken op Bitvavo en krijg de €1000 kostenvrij handelen CADEAU!!

 

 Over de Auteur

Hallo!

Ik ben Jeroen! Ik het dagelijks leven ben ik werkzaam in de financiele sector en houd me vooral bezig met verschillende beleggingen. Waaronder handelen in cryptocurrency. Graag vertel ik mijn ervaringen aan mensen, vooral omdat ik weet hoe moeilijk en lastig het is als je net nieuw bent in de cryptowereld. 

 

Ik hoop dat jullie mijn artikels nuttig en interesant vinden!

Groet, 

Jeroen.


 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Ledger Nano S Plus - Hardware Wallet - het perfecte instapmodel voor het veilig beheren van al je crypto (Bitcoin) en NFT's - Zwart
Ledger Nano S Plus - Hardware Wallet - het perfecte instapmodel voor het veilig beheren van al je crypto (Bitcoin) en NFT's - Zwart

€ 79,00
Toon product

Ledger Nano X - Hardware Wallet- beveilig en beheer je crypto wallet (Bitcoin), en NFT's onderweg met onze hardwarewallet met Bluetooth® - Zwart
Ledger Nano X - Hardware Wallet- beveilig en beheer je crypto wallet (Bitcoin), en NFT's onderweg met onze hardwarewallet met Bluetooth® - Zwart

€ 139,99
Toon product

Crypto trading voor ambitieuze beginners
Crypto trading voor ambitieuze beginners

€ 29,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo