Hoe je het beste je geld kunt beleggen! - Artikelpost

Hoe je het beste je geld kunt beleggen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 115 | Aantal woorden: 709 | Datum: | 0 commentaar

Beleggen kan op verschillende manier. De een heeft een hoog rendement en de ander is passief, de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel leggen we kort uit hoe je het beste kunt beleggen. Veel leesplezier over je goed kunt beleggen met geld.

Vastgoed

Een van de opties is beleggen in vastgoed. Hierbij kun je een vastgoed object kopen. Dit kan een appartement zijn maar ook een pand wat je kunt aankopen. Vervolgens kun je twee dingen doen. Een van die dingen is het object opknappen en dan weer verkopen. Dit wordt ook wel flipping genoemd. Een tweede optie is om het object te kopen en om het dan verder te verhuren aan huurders. Dit levert elke maand een passief inkomen op. Er zijn wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het beleggen in vastgoed. Zo is het belangrijk om naar de locatie van het object te kijken, de locatie bepaald grotendeels de waarde van het object ongeacht de staat van het object. Ten tweede is het belangrijk om het object onder de marktwaarde te kopen, dit kun je doen door opzoek te gaan naar een veilig of om een huis te kopen zonder het online te plaatsen op Funda, hier liggen de prijzen namelijk vaak een stuk hoger.

Voor het investeren in vastgoed hoef je niet altijd zelf veel kapitaal te hebben, dit is vaak wat de meeste mensen denken. Je kunt ook beleggen met geleend geld. Dit is geld van een investeerder die de tijd en kennis niet heeft om zelf een object te kopen. Dit kun jij dus doen, het bedrag wat er over blijft is dan helemaal voor jou!

Aandelen

Ook kun je beleggen in aandelen. Bij beleggen in aandelen zijn er op 2 manieren geld te verdienen. Je kunt namelijk geld verdienen wanneer het aandeel stijgt en jij deze weer verkoopt. Maar je kunt ook geld verdienen door het dividend wat je krijgt. Dividend is een deel van de winst van het bedrijf dat ook aan jou wordt overgedragen. De hoogte van de dividend is afhankelijk van het aantal aandelen dat je in bezit hebt en het bedrag dat de organisatie per aandeel wilt uitbetalen. Als het slecht loopt met het bedrijf kan het voorkomen dat de dividend verlaagd wordt of dat er zelfs helemaal geen dividend wordt uitbetaald. Ook is het risico’s dat jij je aandelen kwijt raakt een stuk groter wanneer het niet goed gaat met het bedrijf. Aan de andere kant zijn er ook weer mogelijkheden. Want het bedrijf zit in een dieptepunt en dat is vaak ook een goede mogelijkheid om te kopen. Wanneer het aandeel laag is is je kans op koerswinsten en een hoger rendement natuurlijk steeds meer.

Aandelen kun je in Nederland kopen maar je kunt ook kiezen om te investeren in aandelen over de grens zoals in de Verenigde Staten. Hier is vaak een hoger rendement maar de risico is vaak ook groter dan de AEX in Nederland. Kortom nog vele opties en vergeet niet te investeren in de aandelen waar jij zelf in wilt investeren en die je rendabel lijken.

 Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[335 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[80 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo