FB pix Hoe kan ik het beste geld lenen? - Artikelpost

Hoe kan ik het beste geld lenen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1204 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

Lenen is zo oud als de mensheid. Spullen werden ver voor Christus al uitgeleend aan een ander in ruil voor een toeslag. Het ging toen in de meeste gevallen om grondstoffen zoals tarwe. De betaling en een opslag als rente werd vervolgens voldaan na het oogsten. Interest of rente geldt als de toeslag die wordt betaald voor een lening.

Een lening moet je kunnen betalen

Voor een aankoop dat niet een lange tijd meegaat is het niet aan te raden om geld te lenen. Een voorbeeld hiervan is een vakantie. Met spaargeld ben je veel minder duur uit dan met geld lenen. Het is verstandiger om het te betalen met het vakantiegeld. Je moet per slot van rekening rente betalen over het leenbedrag. Bij sparen ga je vooruit in vermogen en bij een lening ga je achteruit in vermogen door de schuld. Iedere maand komt daar tevens een deel voor de aflossing bij. Kijk voor de tijd of je de lening kunt afdragen. Maak een overzicht met verdiensten en uitgaven en bekijk of de lening betaald kan worden. Of de lening betaald kan worden is te bekijken met een overzicht.

Het soort lening is heel belangrijk

In Nederland zijn het doorlopend krediet en de persoonlijke lening de leningen die het meest gebruikt. Van deze twee soorten leningen zijn alle andere soorten leningen afgeleid. Er kan tot een afgesproken bedrag worden geleend bij het doorlopend krediet. Dit bedrag wordt ook de kredietlimiet genoemd. Je kunt nogmaals geld opnemen tot het afgesproken bedrag wanneer het krediet afgelost is. Hiernaast is nog de aflossingsvrije lening, ook wel rentekrediet genoemd. Bij de persoonlijke lening overleg je vooraf de looptijd van de lening, het rentetarief en de kosten. Je kunt niet zoals bij het doorlopend krediet nogmaals geld opnemen. Normaliter krijg je bij een krediet het leenbedrag niet rechtstreeks op je bankrekening maar wordt er het product mee afbetaald dat je wilt aanschaffen. Je gaat ook een krediet aan indien je iets in gedeeltes afbetaald zoals bij een autokrediet.Over de Auteur

Michael schrijft over veel uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo