Hoe kan ik het beste mijn maandlasten voor de hypotheek berekenen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe kan ik het beste mijn maandlasten voor de hypotheek berekenen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1728 | Aantal woorden: 376 | Datum: | 3 commentaar

Als je net in de woningmarkt stapt, en je bent druk bezig je te oriënteren wat er allemaal te koop is en hoe nou precies die hypotheek in elkaar zit, dan wil je natuurlijk graag weten hoeveel een hypotheek je per maand bruto of netto zou kosten. Je wil eigenlijk, voordat je echt naar woningen gaat kijken weten hoeveel je per maand kwijt zou zijn aan hypotheeklasten. De maandelijkse lasten zijn echter afhankelijk van de hypotheekvorm die je kiest, de rentestand van dat moment, de looptijd en de gekozen rentevastperiode. Helaas is er dus geen hapklaar antwoord op deze vraag.

Internet berekeningen
Je kunt echter alles tegenwoordig op het internet vinden: je kunt boodschappen bestellen bij Appie, kleding en schoenen bestellen bij Wehkamp of Otto, en zo kun je dus ook berekeningen maken van je maximale hypotheek en je maandelijkse lasten. Er zijn ontelbare sites met informatie over hypotheken, en vaak bieden ze ook een rekentool waarmee je diverse berekeningen kunt maken. Hou er echter rekening mee dat deze rekentools beperkt en in sommige gevallen gedateerd zijn. Ze geven je dus alleen maar een grof idee van wat je maandelijks kwijt zou zijn aan hypotheeklasten.

Online rekentool
Een simpel rekensommetje met de tool laat je zien wat je ongeveer per maand kwijt zou zijn. Stel je voor dat je een prachtige woning koopt van €150.000, met een looptijd van 30 jaar, tegen een rente van 4%: je zou per maand bruto €716 kwijt zijn. Bij deze rekenmiddelen wordt meestal gebruik gemaakt van bruto maandlasten. Het verschil tussen bruto en netto maandlasten is dat bij netto maandlasten de hypotheekrente fiscaal afgetrokken is, terwijl bruto maandlasten een optelsom van de hypotheekrente, de aflossing van de lening en de premie voor de verzekeringen is.

Als je echt serieus bent over het kopen van een woning, kun je het beste een onafhankelijk adviseur raadplegen over welke hypotheek het beste bij jouw situatie past- en wat je maandelijkse hypotheeklasten zouden zijn.

Over de Auteur

Om meer te weten te komen over de zoektocht naar een hypotheek, bezoek opzoeknaareenhypotheek.nl waar je dit en nog veel meer zal terugvinden, inclusief informatie over de verschillende hypotheeksoorten en mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 4.0

Commentaar

Thu, 22 Apr 2010 at 5:02 PM, by Guest
interessant stukje. Pluim aan mijn intermediair HCB Groep

http://www.hcbgroep.nl

Mon, 2 Aug 2010 at 1:54 PM, by Guest
Je kunt je maandlasten berekenen op verschillende websites. Wel is het goed om ook daadwerkelijk meerdere berekeningen uit te voeren. Op die manier ben je een stuk zekerder van de uitkomst.

Mon, 18 Oct 2010 at 4:16 PM, by Guest
Natuurlijk kun je vollop informatie terug vinden op Internet. Echter een persoonlijk advies zoals je die behoort te krijgen, zoals bij de HCB Groep bijvoorbeeld,kan je tot meer inzicht geven. En veranderingen in de markt worden ook niet altijd meegenomen in statische berekeningen. In zulke gevallen zijn adviezen van adviseurs toch erg belangrijk om mee te wegen.

Tue, 25 Feb 2014 at 11:01 AM, by Guest
Persoonlijk advies is inderdaad een goede manier om meer inzicht te verkrijgen. Maar voordat je dit gaat inwinnen is het handig om informatie op internet te zoeken. Dat waren in ieder geval mijn bevindingen.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[147 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[125 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[120 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo