FB pix Hoe kan ik het beste mijn maandlasten voor de hypotheek berekenen? - Artikelpost

Hoe kan ik het beste mijn maandlasten voor de hypotheek berekenen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2085 | Aantal woorden: 376 | Datum: | 3 commentaar

Als je net in de woningmarkt stapt, en je bent druk bezig je te oriënteren wat er allemaal te koop is en hoe nou precies die hypotheek in elkaar zit, dan wil je natuurlijk graag weten hoeveel een hypotheek je per maand bruto of netto zou kosten. Je wil eigenlijk, voordat je echt naar woningen gaat kijken weten hoeveel je per maand kwijt zou zijn aan hypotheeklasten. De maandelijkse lasten zijn echter afhankelijk van de hypotheekvorm die je kiest, de rentestand van dat moment, de looptijd en de gekozen rentevastperiode. Helaas is er dus geen hapklaar antwoord op deze vraag.

Internet berekeningen
Je kunt echter alles tegenwoordig op het internet vinden: je kunt boodschappen bestellen bij Appie, kleding en schoenen bestellen bij Wehkamp of Otto, en zo kun je dus ook berekeningen maken van je maximale hypotheek en je maandelijkse lasten. Er zijn ontelbare sites met informatie over hypotheken, en vaak bieden ze ook een rekentool waarmee je diverse berekeningen kunt maken. Hou er echter rekening mee dat deze rekentools beperkt en in sommige gevallen gedateerd zijn. Ze geven je dus alleen maar een grof idee van wat je maandelijks kwijt zou zijn aan hypotheeklasten.

Online rekentool
Een simpel rekensommetje met de tool laat je zien wat je ongeveer per maand kwijt zou zijn. Stel je voor dat je een prachtige woning koopt van €150.000, met een looptijd van 30 jaar, tegen een rente van 4%: je zou per maand bruto €716 kwijt zijn. Bij deze rekenmiddelen wordt meestal gebruik gemaakt van bruto maandlasten. Het verschil tussen bruto en netto maandlasten is dat bij netto maandlasten de hypotheekrente fiscaal afgetrokken is, terwijl bruto maandlasten een optelsom van de hypotheekrente, de aflossing van de lening en de premie voor de verzekeringen is.

Als je echt serieus bent over het kopen van een woning, kun je het beste een onafhankelijk adviseur raadplegen over welke hypotheek het beste bij jouw situatie past- en wat je maandelijkse hypotheeklasten zouden zijn.

Over de Auteur

Om meer te weten te komen over de zoektocht naar een hypotheek, bezoek opzoeknaareenhypotheek.nl waar je dit en nog veel meer zal terugvinden, inclusief informatie over de verschillende hypotheeksoorten en mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 4.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo