FB pix Hoe om te gaan met volatiliteit op de beurzen? - Artikelpost

Hoe om te gaan met volatiliteit op de beurzen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1338 | Aantal woorden: 481 | Datum: | 0 commentaar

Het zijn zeer volatiele tijden op de beurzen. De crisis in de eurozone en het daarbij behorende sentiment zorgen voor bijna bizarre stijgingen en dalingen op de wereldbeurzen. 6 punten verschil op een dag op de AEX is al geen uitzondering meer en ook de andere wereldindices gaan wild heen en weer. De beurzen worden de laatste tijd steeds meer beïnvloedt door geruchten en speculaties. Goede (of slechte) macro-economische cijfers hebben nauwelijks meer invloed de koersen, het is vooral het nieuws rond de eurocrisis dat de beurzen stuurt.

Aan de belegger om met deze volatiliteit om te gaan. Zo moet deze nog dichter op zijn posities staan en deze veel scherper in de gaten houden dan voorheen. In een relatief korte tijd kan een koers veel dalen of stijgen. Verdiep u eens in Technische Analyse: dit is het analyseren van grafieken van historische koersen in combinatie met informatie uit de markt om toekomstige koersen in op de markt te voorspellen. Bij IG Markets (CFD's handelen met een hefboom) geven we vaak genoeg seminars over Technische Analyse, meestal met Geert Jan Nikken.

Maar er zijn meer manieren om u te wapenen tegen de grote volatiliteit in de markten. Plaats een Gegarandeerde Stop en beperk uw verlies. Wanneer u een Stop plaatst en de koers zakt in tegengestelde richting van uw verwachtingen dan wordt u automatisch uitgestopt, hoe ver de koers ook nog verder naar beneden knalt. Plaats deze stop ook weer niet te dichtbij, vaak heeft uw positie tijd nodig om de weg naar boven te vinden.

Een andere manier om om te gaan met volatiliteit is om de markten constant in de gaten te houden. Één manier om dat te doen is om op uw mobiele telefoon te handelen. Op deze manier kunt u onderweg posities openen, sluiten of aanpassen en grafieken bekijken. Veel brokers hebben gewoon mobiele opties voor de belegger, zowel voor de iPhone, de Blackberry of Android waardoor onderweg handelen mogelijk is. Mobiel internet is tegenwoordig natuurlijk ook erg handig om op de hoogte te blijven van het nieuws in de markten. 

Volatiliteit in de markten biedt dus ook mogelijkheden, het is maar hoe de belegger er mee omgaat. Met hefboomproducten zoals CFD's gaan de winsten en verliezen nog harder, dus wees goed op de hoogte van de risico's.  Over de Auteur

Sten Lemmens

www.igmarkets.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo