Hoe start je met beleggen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe start je met beleggen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 196 | Aantal woorden: 933 | Datum: | 0 commentaar

Beleggen kan vaak overwelmend zijn, vooral voor beginners. Beleggen heeft dan ook een zwaar imago gekregen vanwege de bekendheid in films waar men naar een groot aantal schermen staat te staren en er daarnaast met dure woorden gestrooit wordt.

 

Maar gelukkig is het voor de doorsnee mens ook mogelijk om te beleggen. En het is niet zo lastig als je denkt! Zolang je bij de basis van het beleggen blijft, is het een mooie manier om een centje extra te verdienen. 

 

Het leren van de basis maakt beleggen voor beginners een heel stuk eenvoudiger. Maar waar begin je dan precies met zo’n basis? 

 

Allereerst wil je meer leren over de diverse producten waar je in zou kunnen investeren. Zo zijn er bijvoorbeeld aandelen, obligaties en ook jouw spaarrekening is een vorm waarbij je geld verdient. Je wilt het volgende weten over de producten:

 

1. Wat is dit product precies?

2. Hoe werkt dit product en waarom bestaat het?

3. Hoe wordt de prijs bepaald?

4. Wat is het gemiddelde rendement op dit product (oftwel, hoeveel kan je er realistisch mee verdienen)?

5. Hoeveel risico loop je over dit product (ongeveer)?

 

Zodra je dit weet, is het belangrijk om te leren hoe je jouw geld verdeelt over deze producten. Daarnaast wil je ook niet al jouw geld in 1 bedrijf stoppen, ondanks dat je hier veel geld mee zou kunnen verdienen. Want psychologisch voelt een verlies namelijk veel zwaarder dan de mogelijke winst.

 

Stop dus niet al jouw geld in 1 bedrijf waarvan je denkt dat het de nieuwe Apple of Amazon wordt. 

 

Verspreid je geld daarentegen. Zoals eerder al beschreven kun je het verspreiden over verschillende belegginsproducten en bedrijven. Maar ook kun je kijken naar verschillende soorten sectoren, zoals bijvoorbeeld een techonologiebedrijf en een onderneming in voedingsproducten.

 

Spreiding van jouw risico is de belangrijkste tip wanneer je wilt beleggen met een mooi groeipercentage, zonder te veel risico.

 

Op die manier haal je net iets meer uit je geld dan je momenteel krijgt op jouw spaarrekening. Veel succes bij het investeren en neem vooral een kijke op investeringstips.nl voor meer informatie! 

 

 Over de Auteur

Mick heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende deze tijd heeft hij ook een minor in Beleggen gevolgd, waarin vooral technische analyses zijn behandelt. Echter is Mick ervan overtuigd dat beleggen niet moeilijker, maar juist makkelijker moet worden gemaakt. Iedereen moet namelijk extra kunnen profiteren van opgespaard geld. Met die passie probeert Mick ook andere te helpen met de basisprincipes van beleggen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[261 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo