FB pix hoogste rente stamrecht BV - Artikelpost

hoogste rente stamrecht BV

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1048 | Aantal woorden: 545 | Datum: | 0 commentaar

Meestal geeft een zakelijke spaarrekening minder rente dan een particuliere rekening. De achtergrond daarvan is dat banken met een hoge rente veel spaarders lokken. Particulieren blijven dan vaak zitten als de rente lager wordt maar zakelijke spaarders gaan dan op zoek naar een andere bank. Zij bewaken de kaspositie vaak veel frequenter.

Maar bij een entiteit met een overheersend beleggingskarakter zoals een pensioen BV of een stamrecht BV is dat soms anders. U kunt dan bij bepaalde banken een particuliere of vergelijkbare spaarrekening openen. De rekeningen van dit soort rechtspersonen worden vaak op dezelfde manier beheerd als particuliere rekeningen.

Om de hoogste rente voor een stamrecht BV te krijgen, kan deze ook een bankspaarrekening openen. Bankspaarrekeningen geven vaak een hogere rente omdat het saldo meestal pas op langere termijn opgenomen wordt. Om als stamrecht BV een stamrechtspaarrekening te kunnen openen, eist de bank goedkeuring van de Belastingdienst. Dat maakt het echter een veel minder flexibele optie dan een normale zakelijke spaarrekening. Als u het geld weer wilt opnemen om naar een andere bank te gaan, moet u eerst weer naar de Belastingdienst.

Alle Nederlandse banken die in Nederland spaarrekeningen voor zakelijke spaarders aanbieden vallen onder het Nederlandse Garantiestelsel dat een garantie biedt tot 100.000 euro. Het Depositogarantiestelsel geldt behalve voor particulieren ook voor bedrijven en organisaties die een zogenaamde verkorte balans mogen publiceren bij het handelsregister. Dit geldt wanneer er minimaal gedurende twee aaneengesloten jaren aan ten minstel twee van de volgende vereisten voldaan wordt:

  • maximaal 4,4 miljoen euro balanstotaal
  • maximaal 8,8 miljoen omzet
  • maximaal 49 werknemers

Stamrecht BV's en pensioen BV's voldoen vrijwel altijd aan deze voorwaarden.

Waar een particuliere spaarrekening tegenwoordig vrijwel altijd volledig via internet geopend kan worden, is dat voor spaarrekeningen voor rechtspersonen (nog) niet altijd de norm. Soms dient u nu een papieren formulier in te vullen en in sommige gevallen wordt dit u toegestuurd na eerst enkele gegevens via de website ingevuld te hebben. Houdt u er rekening mee dat u minstens de navolgende documenten nodig heeft:

  • Geldige legitimatiebewijzen van de directeuren c.q. gemachtigden
  • Uittreksel handelsregister (niet ouder dan 6 maanden)

Verder wordt nogal eens de voorwaarde gesteld dat uw onderneming naar Nederlands recht opgericht moet zijn. In de praktijk blijkt evenwel dat een in Nederland gevestigde Engelse limited company geen probleem is. En mocht de spaarrekening niet openstaan voor NV’s dan is het openen van een rekening op naam van een Vrijgestelde beleggingsinstelling (dit zijn bijna altijd NV’s) bij navraag vaak geen probleem. Informeer voor de zekerheid vooraf.

Nu de rente laag is, is het vaak alleen mogelijk een hoge rente te krijgen als u proactief zoekt naar spaarrekeningen met een goed rendement. Second Start heeft op de website een handzaam overzicht met alle rentetarieven voor spaarrekeningen voor zakelijke spaarders, inclusief die voor pensioen BV’s en stamrecht BV’s.Over de Auteur

Second Start is gespecialiseerd in het oprichten van stamrecht BV's en gerelateerde dienstverlening.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo