Hoogte WW Uitkering - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoogte WW Uitkering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: nielsdaniel
Gezien: 513 | Aantal woorden: 421 | Datum: Sun, 26 May 2013 | 0 commentaar

Wanneer je jouw baan verliest is dit op zich al erg genoeg. Naast de afwijzing of onvrede die er na een ontslag achterblijven is er nog een pragmatischer probleem. Je inkomsten vallen weg. Er komt geen geld meer binnen, maar de rekeningen komen wel.

Wanneer je je rekeningen niet meer kan betalen, dreigen er allerlei andere zaken ook in de mist te lopen. Je kan je huis niet meer betalen, je verzekeringen kunnen hun premies niet meer innen en er is letterlijk geen geld meer voor brood op de plank.

Omdat de overheid al lang geleden heeft ingezien dat het verliezen van een baan een enorme impact kan hebben op diegene die zijn baan verliest, maar ook zijn of haar gezin, heeft zij een vangnet geïntroduceerd. Al sinds de tweede helft van de 20e eeuw is er in Nederland de Werkloosheidswet, de WW, die moet fungeren als vangnet voor diegene die hun baan verliezen.

Wanneer jij een aantal jaar hebt gewerkt en plots geen verlenging krijgt van jouw contract, dan heb je, onder omstandigheden, recht op een WW uitkering. Met deze uitkering kan jij dan de eerste maanden overbruggen om zo op zoek te gaan naar een andere baan.

De hoogte van de ww uitkering is afhankelijk van jouw laatst verdiende salaris. De eerste twee maanden van de uitkering krijg je 75% van jou laatst verdiende salaris en de daaropvolgende maanden 70%.

In beginsel heeft iedereen die de afgelopen 36 weken er 26 heeft gewerkt recht op de basis WW uitkering. De basis uitkering duurt minimaal 3 maanden en maximaal 38 maanden. Om langer dan drie maanden een WW uitkering te kunnen ontvangen wordt er gekeken naar jouw arbeidsverleden. Aan de hand hiervan wordt dus de duur van jouw WW uitkering bepaald.

Als jij de afgelopen 5 jaar minimaal 4 jaar hebt gewerkt, kom je in aanmerking voor een verlenging van jouw basis termijn. Voor elk jaar dat jij hebt gewerkt krijg je een maand verlenging van jouw WW.

Wil je handig en snel berekenen hoe hoog jouw WW zou zijn, volg dan een van de links in dit artikel.Over de Auteur

Dit artikel is geschreven voor hoogtewwuitkering.com.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo