Houdt u uw inkomsten en uitgaven in de gaten? - Artikel Post - Artikel Marketing

Houdt u uw inkomsten en uitgaven in de gaten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 387 | Aantal woorden: 854 | Datum: | 0 commentaar

Bent u een ondernemer? Vraag u dan eens af of u uw inkomsten en uitgaven goed in de gaten houdt. Waarschijnlijk bent u geneigd om deze vraag direct te beantwoorden met een volmondig ja. Maar denk eens even een seconde langer na: houdt u het echt wel zo goed bij? De inkomsten en uitgaven worden vaak door een administratief medewerker of een boekhouder bijgehouden. Natuurlijk bent u degene die de beslissingsbevoegdheid heeft en houdt u ook wel een oogje in het zeil, maar weet u wel of alle facturen betaald en geïnd worden? Het is toch verstandig om daar bij stil te staan. U hoeft uw medewerkers natuurlijk niet te controleren, maar zorg dat u overal bij betrokken bent en dat u zelf ook snapt hoe de administratieve programma’s werken. Zo krijgt u snel inzicht in uw financiële situatie. Als u er eens goed voor gaat zitten en bekijkt waar u allemaal geld aan uit geeft, is de kans groot dat u op heel veel dingen nog kan besparen.

Zakelijke energie

Het licht doet het en u zit niet in de kou. Geen reden dus om u druk te maken over de energieleverancier. Begrijpelijk dat u dat denkt, maar wat nu als u op dat gebied flink kunt besparen? Dan neemt u toch even een middagje de tijd om alles eens even goed te bekijken. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om te besparen op zakelijke energie. Overstappen loont bijna altijd, vooral omdat de energieleveranciers dan met instaptarieven werken. Een zakelijke energieleverancier moet natuurlijk ook bij u passen. U doet er goed aan om verschillende energieleveranciers te vergelijken en om niet alleen maar naar de prijs te kijken. Bekijk ook de extra mogelijkheden en acties die leveranciers aanbieden. Een perfect afgestemd energiecontract is uiteindelijk hetgeen dat u wilt bewerkstelligen. Wilt u een zakelijke energieleverancier die met u meedenkt en oprecht advies geeft? Kijk dan eens op www.gazprom-energy.nl. Gazprom Energy helpt u een energiecontract op maat te maken. Zij hebben het beste voor met u als ondernemer en passen hun offertes aan op de energiebehoefte van uw bedrijf. Bij Gazprom Energy kunt u tevens gebruik maken van uw eigen online omgeving. Hierin vindt u uw contract, de aansluitingen en de facturen. Lekker overzichtelijk dus.

Bekijk uw abonnementen

Grote kans dat u veel abonnementen heeft lopen: op vakbladen en natuurlijk telefoon abonnementen. Vraag u eens af hoe vaak die bladen worden gelezen en pluis uit of die abonnementen voor de telefoons niet goedkoper kunnen. Heeft u uw internet, telefoon en televisie al gebundeld? Dit is vaak goedkoper.

Maak gebruik van uw aftrekposten

Doordat u ondernemer bent, kunt u van veel fiscale overheidsregelingen profiteren. Indien u net begonnen bent, kunt u gebruik maken van de startersaftrek en de eventuele zelfstandigenaftrek. Daarnaast kunt u misschien in aanmerking komen voor belastingvermindering en voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Natuurlijk heeft u ook het voordeel dat u geen btw hoeft te betalen over producten die u voor de zaak aanschaft.Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo