FB pix Huis kopen in Sicilië aan 1 euro - Artikelpost

Huis kopen in Sicilië aan 1 euro

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1151 | Aantal woorden: 371 | Datum: | 0 commentaar

Toen ik dit las, dacht ik: is dit een flauwe grap? Maar het is echt waar: je kan momenteel in Sicilië een huisje kopen aan de mooie som van één euro.

De plaats waar dit kan, heet Gangi en is gelegen dichtbij één van de actiefste vulkanen van Europa: de Etna. Het stadsbestuur van Gangi is tot deze beslissing gekomen om op die manier potentiële kopers te vinden die de vervallen woningen van dit dorp willen restaureren.

Mede door de economische crisis die genadeloos heeft toegeslaan in het zuiden van Italië en Sicilie, loopt dit dorpje leeg. Dit komt ook omdat er in Sicilië weinig mogelijkheden zijn voor jongeren om verder te studeren. Zij trekken massaal naar het noorden van Italië of naar het buitenland en komen vaak niet terug naar hun geboorteplaats. De verouderde bevolking heeft zelf niet de middelen of de ambitie om de plaatselijke woningen over te kopen en te onderhouden.

Daardoor kwam het stadsbestuur dus op het idee om twintig van deze vervallen woningen aan te bieden voor maar één euro per stuk. Als koper zal je wel de huisjes moeten opknappen. Hier zit uiteraard het addertje: de renovatiekosten worden op ongeveer 35000 euro geschat: nieuwe daken, vloeren, elektriciteit, water- en afvoerleidingen moeten nog worden vervangen.

Het stadsbestuur eist daarbovenop ook dat je als koper een som van 5000 euro betaalt om te garanderen dat je deze woning wel degelijk binnen drie jaar zal restaureren. Daarbovenop komen ook nog eens 6000 euro administratiekosten. Alles bij elkaar, blijft het toch een mooie buitenkans voor eenieder die graag in het zonnige Sicilie wilt gaan wonen. Als je meer informatie wil over Sicilie, lees dan meer op mijn website over Sicilie rondreis.

Het dorpje met 7000 inwoners is zeer gezellig en ligt vlakbij de toeristische badplaats Cefalu en zo’n 120 kilometer van de hoofdstad Palermo.Over de Auteur

Onlangs maakte ik een website over mijn favoriete vakantiebestemming: Sicilie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo