FB pix Inboedelverzekering kiezen: een stappenplan - Artikelpost

Inboedelverzekering kiezen: een stappenplan

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1477 | Aantal woorden: 896 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig valt het helemaal nog niet mee om de juiste inboedelverzekering te vinden. Er zijn zoveel aanbieders – zelfs kruideniers bieden tegenwoordig inboedelverzekeringen aan – en allemaal bieden ze zo hun eigen voordelen. Of ze zijn vernieuwd, ze zijn precies op jouw doelgroep gesneden, of ze geven nú een korting. Feit is dat inboedelverzekeringen onderling niet zo heel veel verschillen. Een goede inboedelverzekering afsluiten is daarmee een klein kunstje dat met het volgende stappenplan helemaal moet lukken:

Stap 1: Zet je computer uit

Voordat je ook maar gaat kijken naar voorwaarden en premies van verschillende inboedelverzekeringen, doe je het volgende: je bookmarkt deze pagina en sluit dan de computer af. Vervolgens ga je met een pen en papier door je huis om per kamer de inboedel te inventariseren. Denk niet dat je je inboedel wel kent, en er achter de computer de waarde van kunt schatten. Dan vergeet je namelijk de klok van oma, die op zolder staat. En de vitrinekast in de logeerkamer. Of je gereedschap in het schuurtje. Pas als je door je huis loopt, kun je een volledige inventarisatie maken en die is belangrijk voor een sluitende inboedelverzekering. Mocht er ooit brand ontstaan, dan ben je heel blij als je nu even die extra moeite er nu in hebt gestopt. Ben je al klaar met het lezen van dit stuk informatie? Dan dus nu de computer uit, en tot straks!

Stap 2: Vind alle aanbieders van inboedelverzekeringen
Ha, je bent er weer. Goed, je hele inboedel staat op papier, ook de tuinstoelen en de spullen op het balkon en in de carport? Dan kunnen we nu inderdaad verder gaan met het vinden van aanbieders van inboedelverzekeringen. Want hoewel ze allemaal prima hun best doen om gevonden te worden, ze schuilen soms in onverwachte plaatsen. En je wilt ze wel allemaal goed kunnen vergelijken. Goed, waar vind je een willekeurige inboedelverzekering? Uiteraard bij de bekendere verzekeraars. Maar ook bij je bank bijvoorbeeld. Of bij de kruidenier op de hoek, je weet wel, naast het beltegoed. Je kunt zelf op onderzoek uitgaan, maar hier kan een startpagina op internet ook uitkomst bieden.  

Stap 3: Vergelijk voorwaarden en premies van de inboedelverzekeringen
De ene inboedelverzekering is de andere niet, zo willen de aanbieders van inboedelverzekeringen je doen geloven. Volgende stap is daarom om het aanbod te vergelijken om een passende inboedelverzekering te vinden. Je komt er dan al snel achter dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde doen: je inboedel verzekeren. En premies schelen vast ook niet denderend. Dus waarom eigenlijk nog moeilijk doen?

Stap 4: Niet op de “inboedelverzekering nu afsluiten”-knop klikken
Hoewel het verleidelijk kan zijn om na even rondklikken maar gewoon direct je inboedelverzekering af te sluiten, is dat geen goed idee. Want hoewel alle verzekeringen op elkaar lijken, is jouw situatie niet vergelijkbaar met alle anderen. Bereken daarom zoveel mogelijk online de premies, maar laat de afsluit-knop nog even voor wat ‘ie is. O ja, en geef je gegevens alleen maar op aan betrouwbare websites. Je wilt niet dat er dieven met je inboedel vandoor gaan, nog voordat die is verzekerd.

Stap 5: Pakketkorting op je inboedelverzekering checken
Aanbieders van inboedelverzekeringen geven vaak pakketkortingen, wanneer je al een product bij ze afneemt. Dat betekent dat de premie op de inboedelverzekering die je bij ze neemt, lager wordt als je er bijvoorbeeld al een verzekering hebt. Als een soort van bedankje voor je trouwheid. Nou hoef je niet direct alleen aan je zorgverzekeraar te denken. Ook je banken bieden vaak een goedkope inboedelverzekering aan. Bel daarom in elk geval even met de verzekeraar en de bank waar je al producten afneemt en dikke kans dat ze je een interessant aanbod voor een inboedelverzekering doen. Wél het gesprek afsluiten met bedanken voor dat aanbod. Voor je het weet is al je vergelijken voor niks, alleen omdat die telefoonstem zo vriendelijk klinkt.

Stap 6: Sluit je inboedelverzekering af
Het zou tijd worden ook! Heb je je hele lijst met premies en bijzondere voorwaarden compleet? Dan is het nu tijd om de inboedelverzekering daadwerkelijk te kiezen, én af te sluiten. Is dat bij je bank, of huidige verzekeraar, dan is één telefoontje meestal genoeg voor een offerte. Bij andere aanbieders is het een kwestie van nog één keer de premie berekenen en dan wél op de afsluitknop klikken. En in zes stappen heb je zo jouw inboedelverzekering afgesloten. Voelt goed hè?

 

Over de Auteur

Janneke Wielhouwer schrijft online veel over de inboedelverzekering. Op artikelpost zal ze ook artikelen over inboedelverzekeringen plaatsen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo