Incassobureau inschakelen - Artikel Post - Artikel Marketing

Incassobureau inschakelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 377 | Aantal woorden: 352 | Datum: | 0 commentaar

Heeft u geld tegoed van iemand, maar betaalt deze persoon steeds niet? Op een gegeven moment wordt het tijd om in actie te komen.

Allereerst is het belangrijk om het bedrijf of de persoon die een schuld bij u heeft regelmatig expliciet te herinneren aan de betaling. Als dit niet helpt en na meerdere herinneringen heeft u het geld nog steeds niet binnen kunt u een aanmaning sturen met een betalingstermijn van minimaal 14 dagen. Dit wordt ook wel de 14-dagen brief genoemd. Hierin moet u vermelden hoeveel er betaald moet worden en wat de gevolgen zijn als dit niet op tijd gebeurd.

Als er na het versturen van een 14-dagen brief binnen de vermelde betalingstermijn niet is betaald is het mogelijk om naar een incassobureau te stappen. Op dat moment legt u de situatie neer bij het incassobureau en zullen zij stappen ondernemen om de betaling toch in orde te krijgen.

In het laatste geval zal het incassobureau een deurwaarder inschakelen. Het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder zit in de wettelijke status. Een deurwaarder kan verder gaan door bijvoorbeeld beslag te leggen op iemands loon of een rechtszaak te starten.

De kosten die verbonden zijn aan het inschakelen van een incassobureau of uiteindelijk deurwaarder zijn niet voor uw rekening. Wanneer u kunt aantonen meerdere herinneringen en een 14-dagenbrief te hebben verzonden dan moeten de kosten worden betaald door de andere partij.

 

Zit u in een dergelijke situatie en wilt u zo snel mogelijk uw betaling binnen krijgen? Neem dan contact op met een incassobureau. Bent u opzoek naar een incassobureau en deurwaarder in Groningen, of die regio? Neem dan contact met ons op.Over de Auteur

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[227 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo