FB pix Interessante visie over hypotheek met BKR - Artikelpost

Interessante visie over hypotheek met BKR

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1656 | Aantal woorden: 511 | Datum: | 0 commentaar

Een hypotheek met BKR afsluiten en dat dan je gegevens gecontroleerd worden, dat is toch wel een standaard werkwijze. Eigenlijk worden alle nieuwe af te sluiten leningen bij het BKR worden aangemeld door onder andere de geldverstrekkers. Naast nieuwe aanmeldingen ontvangt het BKR ook de informatie over onregelmatigheden in de betalingen. Het afsluiten van een hypotheeklening terwijl je ook bij het BKR bekend bent met andere leningen hoeft geen probleem te zijn. Alle geldverstrekkers zullen een aanvraag voor een hypotheek compleet maken met de van het BKR te ontvangen informatie.





Uit de van het BKR te ontvangen gegevens zal dan blijken hoe jouw betaalgedrag tot op heden is geweest. Een hypotheekbank kan dan bij de aanvraag van een hypotheek met BKR informatie beoordelen of jouw leengedrag goed is verlopen. Met de door het BKR te verstrekken inlichtingen zal men de door jouw ingediende stukken bij een aanvraag gaan beoordelen. Juist omdat een achterstand in het betalen van financiele verplichtingen in het BKR komt te staan is het belangrijk dat je lasten op tijd blijft voldoen.

De gegevens die door een hypotheekbank voor de aanvraag van een hypotheek met BKR informatie worden ingewonnen zijn van beperkte aard. Al de te ontvangen informatie heeft enkel betrekking op de personalia van de aanvrager en diens afgesloten kredieten. De gegevens zullen gebruikt worden om te bekijken of hypotheekleningen niet onverantwoord zijn voor zowel de aanvrager als de verstrekker. Of je in aanmerking kunt komen voor een hypotheek hangt dus voor een groot deel af van hoe jij in het BKR geregistreerd staat.

Mocht blijken dat er na het aanvragen een hypotheek met BKR registraties is belast, bestaat de mogelijkheid om zelf de geregistreerde gegevens bij het Bureau Krediet Registratie in te zien. Op een aangevraagd afschrift van een toetsing is dan precies op te maken van welke instelling het BKR het verzoek tot coderen heeft ontvangen. Blijkt dat de geregistreerde coderingen onjuist zijn dan kun je verzoeken deze te corrigeren. Hiervoor dien je dan zelf contact op te nemen met de instantie die verantwoordelijk is voor de registratie van de coderingen.

Nadat een correctie is doorgegeven kan een hypotheek met BKR gecorrigeerde coderingen weer gewoon in behandeling worden genomen. Door veel en verschillend geleend te hebben kan uit een BKR toetsing opgemaakt worden dat je niet voor een hypotheek in aanmerking kunt komen. Bij het BKR geregistreerde kredieten zullen niet bezwaarlijk zijn als jouw inkomsten de lasten voor een hypotheek aan kan met het blijven bestaan van die kredieten. Er hoeft dan ook geen enkele vrees te zijn om een hypotheek met BKR vermeldingen aan te vragen, op de voorwaarde dat er geen codes staan wegens onregelmatige betalingen.

 

Over de Auteur

convan de bergh

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo