Je auto verkopen? Welke opties heb je en welke moet je kiezen? - Artikelpost

Je auto verkopen? Welke opties heb je en welke moet je kiezen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 313 | Aantal woorden: 747 | Datum: | 0 commentaar

Voordat het internet zijn intrede deed waren de mogelijkheden om je auto verkopen beperkt. De meeste mensen verkochten hun auto aan een handelaar of familie en vrienden. Ook was het inruilen van de auto een veelgebruikte manier om van een auto af te komen. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden in aantal sterk toegenomen. Online zijn er verschillende kanalen die je kunt inzetten om je auto te verkopen. Welk kanaal het beste bij je past hangt af van wat je belangrijk vindt. Wie de beste prijs wil moet dit anders aanpakken dan iemand die puur voor het gemak gaat. In dit blog staan de mogelijkheden die je als verkoper hebt benoemd, met hun voor- en nadelen.

Auto particulier verkopen

Van alle mogelijkheden is deze financieel waarschijnlijk het meest interessant. Er is geen sprake van een tussenhandel die zoveel mogelijk aan je auto wil verdienen. Bij het particulier verkopen van je auto komt wel het een en ander kijken. Je bent zelf verantwoordelijk voor de complete afwikkeling van de verkoop. Daarnaast zal je ook zelf moeten onderhandelen over de prijs. Hou je meer van gemak dan is deze optie waarschijnlijk niet de meest geschikte voor jou.

Auto verkopen aan een dealer

Wie zijn auto verkoopt aan een dealer bespaart een hoop gedoe. De koper van je auto regelt in dat geval al het papierwerk wat bij een goede overdracht komt kijken. Waar de verkoop aan een dealer hoog scoort in termen van gemak scoort het juist laag in termen van prijs. Voor de dealer is jouw auto handelswaar. Het is de bedoeling van de dealer dat hij zoveel mogelijk aan de verkoop van je auto verdient. Dit bereikt hij onder andere door de auto zo scherp mogelijk in te kopen, en dit zal je merken aan de hoogte van het bedrag.

Online autoveiling

Een relatief nieuw fenomeen is de online autoveiling. Op dit soort platforms meldt je de auto aan en het platform biedt de auto vervolgens aan bij verschillende autohandelaren. De auto wordt dan vaak verkocht aan de hoogste bieder. Hoewel dit gunstig kan zijn voor het uiteindelijke bedrag dat je voor de auto ontvangt kleven er ook nadelen aan deze methode. Een veelgehoorde klacht is dat de handelaren bij de overdracht vaak van alles bedenken om het geboden bedrag te verlagen. Zo krijgen mensen het gevoel dat ze gelokt worden met een hoog bod en vervolgens voor het blok worden gezet op het moment dat de overdracht plaatsvindt. Zo kan het verkopen van je auto op deze manier frustrerend werken. 

Social media en marktplaats

Deze manier om je auto verkopen is vergelijkbaar met het particulier verkopen van je auto. Echter, maar je nu gebruik van het bereik van het online platform om geinteresseerde kopers te vinden. Financieel gezien is het een interessante optie. Waar je rekening mee moet houden is dat je zelf de auto op de website moet plaatsen in de vorm van een advertentie. Dit kost tijd en moeite. Ook loop je het risico dat je met mensen te maken krijgt waar je liever geen zaken mee doet. Voor veel mensen is het een onplezierig idee dat men vreemde mensen aan de deur krijgt. 

Auto verkopen aan online opkopers

Deze methode is vergelijkbaar met de online autoveiling. Het belangrijkste verschil is dat je de auto rechtstreek verkoop aan de opkoper en dus niet met willekeurige handelaren te maken kan krijgen. Je weet met wie je zaken doet. Deze methode scoort erg hoog op gemak. De opkoper regelt alles voor een goede overdracht. Bovendien ben je er meestal van verzekerd dat je het geboden bedrag ook daadwerkelijk ontvangt. 

Met dit blog hopen we een inzicht te hebben gegeven in de mogelijkheden die je hebt als je een auto wilt verkopen. Om het een en ander overzichtelijk weer te geven kan onderstaande afbeelding behulpzaam zijn:

opties auto verkopen

bron: autony.nl

 

 Over de Auteur

Auto verkoop specialist

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo