FB pix Juridische hulp bij conflicten - Artikelpost

Juridische hulp bij conflicten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2265 | Aantal woorden: 413 | Datum: | 0 commentaar

Conflicten op het werk, in het verkeer en rondom het huis kunnen tot hoge juridische kosten leiden. Dan kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden.

Sommige verzekeraars bieden één compleet rechtshulp pakket, bij andere heb je meer keuze en kun je een rechtsbijstandverzekering helemaal naar eigen wens samenstellen.

Niet alle dekkingen zijn voor iedereen noodzakelijk. Zaken rondom de auto zijn misschien al via de autoverzekering gedekt en vakbondsleden krijgen juridische hulp bij geschillen op het werk en over inkomen.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken? Rechtsbijstand verzekeraars onderscheiden bijna allemaal drie modules; Verkeer, Consument & Wonen en Werk & inkomen. Over deze zaken gaan ook de meeste conflicten. Een compleet pakker is er al vanaf ongeveer 120 euro per jaar. Voor een gezin kost dit minimaal 160 euro. De duurste verzekeringen zijn ruim twee keer zo duur, dus vergelijk voordat je kiest.

De rechtsbijstandverzekering biedt bijvoorbeeld hulp bij arbeidsconflicten en ontslag. Deze conflicten komen regelmatig voor, dus het is nuttig dit mee te verzekeren. Bij juridische conflicten op het gebied van wonen kun je denken aan geschillen met de aannemer, huren of met buren. Ook als je na aankoop van producten een conflict krijgt met de winkel kun je bij je verzekeraar terecht als je dat hebt meeverzekerd.

Een rechtsbijstandverzekering is een zogenaamde diensten verzekering, waarbij de hulp vooral uit juridische ondersteuning bestaat. De verzekering keert dus geen geld uit om bijvoorbeeld een advocaat te betalen. Daarvoor is wel een post, externe kosten, en daarin zitten de grootste verschillen.

Sommige verzekeraars rekenen een eigen risico en bij verschillende rechtsbijstandverzekeringen bestaat een franchise. Een franchise is het minimale bedrag wat het nadeel moet zijn om een zaak te beginnen en juridische hulp te krijgen.

Hoewel vele verzekeraars rechtshulp verzekeringen aanbieden zijn er maar een paar instanties die de uitvoering verzorgen. Dit heeft als voordeel dat je verzekerd bent van deskundige hulp. Als er een conflict is betekent dit niet dat er altijd een procedure wordt gestart. In veel gevallen verzorgt de verzekeraar bemiddeling of vindt een andere oplossing.Over de Auteur

Jasper schrijft over persoonlijke financiën en doet onderzoek naar financiële producten om consumenten te helpen met het maken van financiële keuzes en besparen.

Jasper schrijft over persoonlijke financiën en is uitgever ReisverzekeringVergelijking.nl, de site waar je de beste reisverzekering aanbiedingen kunt vergelijken. - See more at: http://artikelpost.nl/financieel/kies-de-juiste-dekking-en-bespaar-op-je-reisverzekering.html?preview=1#sthash.OvFuPAEr.dpuf
Jasper schrijft over persoonlijke financiën en is uitgever ReisverzekeringVergelijking.nl, de site waar je de beste reisverzekering aanbiedingen kunt vergelijken. - See more at: http://artikelpost.nl/financieel/kies-de-juiste-dekking-en-bespaar-op-je-reisverzekering.html?preview=1#sthash.OvFuPAEr.dpuf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

ACIS-serie 15 -   Vrijheid verzekerd?
ACIS-serie 15 - Vrijheid verzekerd?

€ 96,50
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo