Kan ik oversluiten bij een lage hypotheekrente? - Artikelpost

Kan ik oversluiten bij een lage hypotheekrente?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 575 | Aantal woorden: 359 | Datum: | 0 commentaar

Het zijn een van die dingen waar je als je een hypotheek afsluit mee te maken kan krijgen. Stel dat je er een hebt afgesloten waarmee je eigenlijk tien jaar vooruit kan. Dat leek toen misschien de beste optie. Daarin tegen kan het zomaar zijn dat je er na vijf jaar achter komt dat de rente nog lager kan dan waarvoor je die toen hebt afgesloten.

Kan ik overstappen of oversluiten bij een lagere hypotheekrente?

Kun je dat dan zomaar veranderen en voor een lagere hypotheekrente gaan? In principe is dat altijd mogelijk en belangrijk genoeg om dit echt eens grondig uit te laten zoeken. Je moet er alleen niet te snel ja opzeggen. Eerst moet er gekeken worden of die lagere rentestand je ook echt wat op gaat leveren. Dat heeft vooral te maken met de duur van de hypotheek die je nu hebt lopen en een aantal kosten waarmee je te maken krijgt als je over gaat stappen. Dat is bijvoorbeeld het bedrag dat je moet betalen aan het op waarde laten schatten van je huis maar ook de notaris moet betaald worden.

Een lagere hypotheekrente dan is oversluiten wellicht een goede optie

Heb je een lagere hypotheekrente gezien die een stuk aantrekkelijker is dan wat je nu betaald? Genoeg reden om dit eens grondig te laten bestuderen en voor te laten rekenen. Dit kun je uiteraard zelf doen maar het is nooit verkeerd om dit door een deskundige te laten doen. Het is in ieder geval een hele goed optie om te kijken of het inderdaad beter is en gunstiger voor je uitpakt om echt over te stappen. Met een goede specialist aan je zijde weet je dit heel snel en kun je direct al de nodige stappen zetten om voor een andere hypotheek met lagere rente te gaan.



Over de Auteur

Hypotheekrente.net is een initiatief van goedkopehyptheek.nl. Bij Hypotheekrente.net kunt u terecht voor allerlei vragen over uw hypotheek. Zo kunt een actueel rente overzicht per hypotheekverstrekker krijgen. Maar ook voor meer informatie over het oversluiten of het afsluiten van een hypotheek bent u hier aan het goede adres.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo