Kies de juiste dekking en bespaar op je reisverzekering
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: jasperb | Via Artikel Post
Gezien: 832 |
Aantal woorden: 585 |
Datum: Wed, 22 May 2013 |
0 commentaar
Een reisverzekering bestaat uit verschillende modules waarmee je risico’s in het buitenland kunt verzekeren. Dat betekent niet dat je alle modules ook nodig hebt om goedverzekerd op reis te gaan.
Persoonlijke hulpverlening in het buitenland zit standaard in iedere reisverzekering. Met deze module krijg je hulp bij ongevallen en ziekte in het buitenland. Deze kosten kunnen hoog oplopen en daarom is een reisverzekering altijd aan te bevelen.
Bagage wordt tegenwoordig ook door verschillende inboedelverzekeringen gedekt, maar zelden zo goed als met een reisverzekering. Dus wordt tijdens de vakantie je bril of camera gestolen dan krijg je waarschijnlijk de hoogste vergoeding met een reisverzekering. De bagagedekkingen verschillen wel per aanbieder, dus het is raadzaam daarop te letten voordat je een reisverzekering afsluit.
Ziektekosten worden in het buitenland tot aan het Nederlandse prijspeil gedekt door de zorgverzekering. Het wordt aanbevolen aanvullende medische kosten in ieder geval mee te verzekeren wanneer je op wintersport of buiten Europa op vakantie gaat. De dekking van de reisverzekering is ruimer en je bent beschermd tegen hoge ziekenhuisrekeningen. Zelf zou ik deze module altijd meeverzekeren omdat er de nodige onduidelijkheid over bestaat en er ook in Europa regelmatig (te) hoge ziekenhuisrekeningen worden ingediend.
Hulpverlening, bagage en medische kosten bieden een goede basis voor een goed beschermde vakantie. Kies alleen voor werelddekking als je buiten Europa op vakantie gaat. De overige dekkingen zijn nuttig, maar heb je waarschijnlijk niet allemaal nodig.
Het is belangrijk om Europese pechhulp met vervangend vervoer te hebben als je met de auto op vakantie gaat. De meeste vakantiegangers hebben dit waarschijnlijk al geregeld via de ANWB, Routemobiel of de autodealer. Je hoeft Europese pechulp dan niet ook nog eens via de reisverzekering te regelen, want dan ben je dubbel verzekerd.
Vroeger was het gebruikelijk om geld en cheques mee te verzekeren, maar er zijn nog maar weinig vakantiegangers die met cheques of veel contant geld op reis gaan. Dan is deze dekking overbodig.
Een doorlopende annuleringsverzekering is populair, maar niet goedkoop. Degenen die geen risico willen lopen verzekeren het mee. Anders kun je een annuleringsverzekering eenmalig afsluiten (bij boeking!) als er bijvoorbeeld een zieke is in de familie. Neem je zelf het risico dan bespaar je zomaar honderd euro per jaar.
De helft van de Nederlanders heeft een rechtsbijstandverzekering. Daarmee kun je ook vakantie gerelateerde risico’s verzekeren. Dan hoef je dat ook niet meer via de reisverzekering te regelen.
De kans op ongevallen is tijdens vakanties hoger dan thuis. Het is dan ook nuttig om ongevallen mee te verzekeren met de reisverzekering. Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval. Deze dekking is vrij goedkoop.
Als je weet welke dekkingen je nodig hebt kun je je reisverzekering vergelijken.
Over de Auteur
Jasper schrijft over persoonlijke financiën en is uitgever van ReisverzekeringVergelijking.nl, de site waar je de beste reisverzekering aanbiedingen kunt vergelijken.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen