FB pix Laagste hypotheekrente - Artikelpost

Laagste hypotheekrente

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 961 | Aantal woorden: 397 | Datum: | 0 commentaar

De laagste hypotheekrente betaal je wanneer je gebruik maakt van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dan krijg je rentekorting die kan oplopen tot 0,6%. Voor een NHG betaal je eenmalig een bedrag en deze is beschikbaar voor hypotheken tot 290.000 euro. Wanneer je in aanmerking komt voor NHG kan je hypotheekadviseur deze voor je aanvragen.

Als je een hypotheek afsluit kun je de rente voor een bepaalde periode vastzetten, maar je kunt ook kiezen voor een variabele rente. In de regel is de hypotheekrente het laagst wanneer je kiest voor een variabele rente of het voor een jaar vastzet. Het nadeel hiervan is dat je niet beschermd bent tegen eventuele rentestijgingen. Bij oplopende rentes bestaat dan het gevaar dat je in financiële problemen komt. Je kunt dit voorkomen door de hypotheekrente voor langere tijd vast te zetten.

Koop je een huis zonder NHG dan heb je te maken met opslagen en betaal je een hogere hypotheekrente. De hoogte hiervan is afhankelijk hoeveel je leent ten opzichte van de getaxeerde marktwaarde van de woning of de executiewaarde. De executiewaarde is een percentage van de marktwaarde.

Heb je bijvoorbeeld veel eigen geld en neem je een hypotheek tot 67,50% van de marktwaarde dan betaal je bij de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, Rabobank, een opslag van 0,2%. Sluit je een hypotheek af boven 90% van de marktwaarde, dan betaal je een opslag van 0,5%. Deze hogere opslag wordt berekend omdat de risico’s voor de bank hoger zijn.

In Nederland zijn er meer dan 30 hypotheekverstrekkers. Wie de laagste hypotheekrente biedt is afhankelijk van het type hypotheek en de rentevaste periode. Het is dan ook altijd verstandig eerst hypotheekrentes te vergelijken voordat je een hypotheek afsluit.

Als je op zoek bent naar de laagste hypotheekrente kun je dan ook het best een huis kopen met Nationale Hypotheek Garantie. Koop je een huis zonder NHG, begin dan bijtijds met sparen zodat je een relatief lagere hypotheek hoeft af te sluiten.Over de Auteur

Jasper schrijft over persoonlijke financiën en is uitgever van GeldReview.nl, de site met rente informatie voor consumenten. Je vindt hier onder meer de hoogste spaarrentes, goedkoopste leningen en hypotheekrentes.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo