Milieuvriendelijke lease auto met 4% bijtelling
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: iJohan | Via Artikel Post
Gezien: 1830 |
Aantal woorden: 400 |
Datum: Sun, 23 Mar 2014 |
0 commentaar
De bijtellingen in 2014 worden weer strenger dan voorheen. Minder auto’s krijgen een verlaagde bijtelling. Er wordt een nieuwe categorie ingevoerd, dit is de leaseauto 4% bijtelling. Dit is een opvolger van de 0% bijtelling. Je kunt van je werkgever een auto krijgen en dan wordt alles vergoed. Maar als je meer dan 500 km privé gaat rijden dan moet je extra betalen, want de overheid gaat het dan zien als een extra inkomen (in Nederland). Je moet dan een percentage van de waarde van de auto als bijtelling nemen, die dan bij het inkomen wordt geteld. De hoogte van dat percentage hangt af van de CO2 uitstoot van de auto in grammen per kilometer en of je een auto hebt die op benzine rijdt of dat je een dieselauto hebt.
Keuze voor de leaseauto 4% bijtelling
De Opel Ampera en de Chevrolet Volt vallen onder de leaseauto 4% bijtelling regeling. De 4% regeling geldt voor elektrische auto’s en deze regeling wordt vanaf 2014 ingevoerd. Voor veel werkgevers is dit een interessante optie, want het zijn zeer zuinige auto’s, het is beter voor het milieu en er hoeft maar een klein bedrag betaald te worden als bijtelling. Er zullen veel bedrijven overstappen naar deze categorie vanwege de lage bijtelling. Werknemers zullen hierdoor ook eerder de keuze maken om een leaseauto te willen als zij weten dat de leaseauto 4% bijtelling zo laag blijft. Het is daarom goed dat deze wijzigingen in worden gevoerd zodat meer mensen willen leasen. Er komst steeds meer vraag naar auto's met een lage bijtelling. Het aanbod met 4% bijtelling auto's zal in de komende jaren daarom veel groter worden.
Meer weten?
Meer weten over bijtelling of welke auto's nog meer onder de 4% bijtelling categorie vallen? Neem dan een kijkje op deze bijtelling site, hier kunt alle ins en out lezen over bijtelling, lease auto's en nog veel meer.
Over de Auteur
Werknemer bij diverse leasemaatschapijen
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen