FB pix Lenen om een auto te kopen - Artikelpost

Lenen om een auto te kopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1034 | Aantal woorden: 427 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen sluiten een lening af om een auto te kunnen kopen. Een auto is namelijk iets wat veel mensen nodig hebben om bijvoorbeeld op hun werk te komen of hun kinderen naar school te kunnen brengen. Maar is het wel verstandig om hiervoor een auto af te sluiten?

Waarom lenen onverstandig is

Omdat het auto niet levenslang mee gaat en er altijd iets mee kan gebeuren is het onverstandig een lening af te sluiten. Het kan dan zijn dat je de lening nog moet afbetalen en dat je auto al klaar is voor de autosloperij. Dit zou erg vervelend zijn, zeker als je dan weer een nieuwe auto nodig hebt. Ook blijft de lening iedere maand groeien, door de rente. Zorg er dus voor dat je je lening zo snel mogelijk terug betaald.

Als je toch gaat lenen

Als je toch gaat lenen is het verstandig om een persoonlijke lening af te sluiten. Deze lening moet je namelijk vast iedere maand aflossen, zodat hij snel is afgelost. Een auto financieren met een doorlopend krediet is zeer onverstandig, omdat er geen termijn voor deze lening staat.

Waardevermindering van een auto

Een auto verminderd erg snel in waarde. Koop je een nieuwe auto is hij al gelijk veel minder waard als je hem komt ophalen bij de dealer en binnen een paar jaar is hij maximaal nog de helft waard. Houdt hier dus wel rekening mee als je een lening afsluit, want je wilt natuurlijk niet dat je lening hoger is dan de waarde van je auto.

Waar kun je een lening afsluiten

Een lening kun je bij een dealer, een bank of via internet afsluiten. Het is belangrijk een lening niet zomaar blind af te sluiten, maar je goed te verdiepen in de rentekosten en voorwaarden. Er kunnen namelijk grote verschillen zitten in de verschillende leningen!

Een auto met een lening kopen blijft onverstandig. Als je toch een auto koopt met een lening zorg dat voor een lening met een korte looptijd en verdiep je goed in de voorwaarden, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.Over de Auteur

Ik schrijf artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo