FB pix Lenen zonder BKR - Artikelpost

Lenen zonder BKR

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3264 | Aantal woorden: 420 | Datum: | 0 commentaar

Beginnen met vergelijken is altijd de slimste mogelijkheid om te beginnen met onderzoek. Voordat er bepaald wordt hoeveel geld er geleend moet worden is het van noodzakelijk belang dat ook de risico's en nadelen bekend zijn. Lenen zonder BKR is niet hetzelfde als een 'gewone' lening bij de bank of een andere kredietverstrekker. Kijk ook niet suf op de lage rente want goedkoop is soms duurkoop. Het niet op tijd afbetalen van de lening kan namelijk betekenen dat u fors meer rente betaald over het resterende bedrag. Een lening zonder BKR toetsing is vaak lenen tegen een hogere rente. 

Een andere optie is verpanden, dan houdt in dat er spullen worden ingeleverd in ruil voor een lening als onderpand. In Nederland is dit nog niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten is dit zeer populair. De zogeheten pandjeshuizen nemen allerlei elektronica aan voor een lening van enkele tot honderden euro’s. Deze vorm van lenen is dus ook zonder BKR en kan u geen BKR codering opleveren als u de spullen niet op tijd afbetaald.

De volgende BKR codes worden door Bureau Krediet Registratie uitgedeeld aan mensen die voornamelijk te laat zijn met betalingen voor leningen of openstaande rekeningen (code: A, H, 1, 2, 3 en 4). Geld lenen zal dan een stuk lastiger zijn omdat bij alle aanvragen van leningen een check wordt gedaan. Het maakt niet uit welke leenvorm u kiest, deze routine wordt altijd gehandhaafd door geldverstrekkers. De enige optie is dan lenen zonder BKR bij een erkend bedrijf of particulier.

Het verwijderen van een BKR codering is niet mogelijk. Na 5 jaar vervalt de BKR codering en hoeft u niet meer te zoeken naar lenen zonder BKR. Op de website van Bureau Krediet Registratie staat meer over de procedures die worden uitgevoerd bij het beoordelen van een aanvraag voor een lening.Over de Auteur

Eigenlijk helemaal niets bekend, een groentje dus! Ik schrijf voornamelijk over geld lenen en gerelateerde onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo