Lening onduidelijkheid - Artikel Post - Artikel Marketing

Lening onduidelijkheid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Thijs Nieuwdorp
Gezien: 954 | Aantal woorden: 446 | Datum: Tue, 5 Oct 2010 | 0 commentaar

De laatste tijd gaat het gerucht enorm dat banken weer bovenop de crisis zijn. Reden hiervoor is voornamelijk doordat de Centrale Banken in alle EU-landen de marges hebben aangepast voor banken m.b.t. hoeveel krediet ze mogen verlenen.

Tegelijkertijd is er ook ander nieuws. Sommige experts voorspellen namelijk dat de financiële crisis nog lang niet voorbij is. Zo heerst er op dit moment weer paniek in Ierland, waar nog steeds nood is voor kapitaalinjecties. Ook andere EU-landen doen het minder goed, zoals Spanje en Griekenland. Dit zorgt voor veel onduidelijkheid op de kapitaalmarkt. Hierdoor is de Euro nog steeds geen stabiele munt.

China
Afgelopen weekend heeft China Griekenland bezocht. Tijdens dit weekend hebben zij toegezegd obligaties van Griekenland te kopen, zodra Griekenland deze weer uit komt. Eén van de redenen die analysten geven dat China Europese obligaties wil op kopen is omdat ook de Dollar nog steeds niet stabiel is. Waar ze voorheen alleen dollars wilden, willen ze nu een meer verspreid risico portfolio, en dus ook euro's. 

Bouw
Los van de munteenheden is er ook nog een ander gevaar dat nu pas aan bod komt, namelijk de opdrachten in de bouwsector. Afgelopen jaren had de bouw nog zat opdrachten, maar kreeg geen nieuwe vanwege de economische crisis. Nu worden de meeste opdrachten langzamerhand opgeleverd, terwijl er nog geen nieuwe zijn. Ook dit kan nog een invloed hebben op de economische crisis.

Leningen
Terug naar de leningen. Doordat de EU nog steeds hoge eisen legt op leningen die verstrekt worden kunnen de banken minder leningen uitgeven. Vandaar dat er ook strenge(re) eisen zijn op het verstrekken van leningen om crisissen in de toekomst te voorkomen. Indien banken zich hier niet aan houden kunnen hiervoor bestraft worden door de AFM.

Lening aanvragen
Vanwege al deze wijzigingen in de kredietverstrekkingen is het daarom belangrijk voor u, als consument, altijd goed na te kijken hoeveel u kunt lenen. Vaak kunt u online direct berekenen hoeveel geld u kunt lenen. Bereken bijvoorbeeld eens bij ons wat geld lenen kost.

 

Over de Auteur

Thijs Nieuwdorp is financieel consultant bij Ribank Direct. Bij Ribank Direct maken wij geld lenen zo eenvoudig mogelijk.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo