Letselschade, wat zijn de mogelijkheden?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: annawijn | Via Artikel Post
Gezien: 784 |
Aantal woorden: 506 |
Datum: Tue, 10 Jun 2014 |
0 commentaar
Op woensdag 1 januari 2014 werd, bij wijze van experiment, het ‘no cure no pay’ systeem ingsteld in de Nederlandse adcocatuur. Het systeem mag worden toegepast met ingang van 1 januari 2014 en gaat in ieder geval door tot en met 31 december 2019. Na die periode zal gekeken worden of het mogelijk is om het no cure no pay systeem definitief in te stellen of dat het afgeschaft moet worden in Nederland.
Momenteel is het enkel mogelijk om gebruik te maken van het no cure no pay systeem bij letselschade en overlijdingszeken. Bij letselschade moet u denken aan situaties waarbij u als verkeersdeelnemer bent aangereden door een auto. Als u schade heeft aan uw voertuig – en de wederpartij is aansprakelijk – dan kunt u denken aan vergoedingen voor de auto (materiële schade). Wanneer u letselschade of psychische schade opgelopen heeft, kunt u in aanmerking komen voor vergoedingen aan immateriële schade zoals medische kosten. Ook kan het zijn dat u letsel opgelopen heeft tijdens het werk. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan RSI. In veel gevallen is het niet helemaal duidelijk of de wederpartij wel of niet aansprakelijk is. Wanneer u hier hier niet zeker van bent maar naar uw mening buiten uw schuld letselschade opgelopen heeft, is het in de meeste gevallen verstandig om een no cure no pay advocaat in te huren. Juist in deze situaties is het no cure no pay systeem bijzonder welkom. Indien aansprakelijkheid van de wederpartij niet wordt vastgesteld bent u namelijk geen kosten voor de advocaat kwijt, wat het risico om veel geld te verliezen dus eigenlijk laat verdwijnen. Enkel wanneer de zaak gewonnen wordt moet de adcocaat betaald worden.
Op advocaat-nocure-nopay kunt u meer informatie vinden over het no cure no pay systeem. We bieden u geheel vrijblijvend alle informatie aan die u nodig hebt. Ook kunt u bij ons terecht voor gratis juridisch advies.
Over de Auteur
Dit artikel is opgesteld door de oprichter mr. Zijlstra van advocaat-nocure-nopay.nl en Anna Wijn. No cure no pay is in 2014 toegelaten in letselschadezaken en overlijdenszaken. Op internet was nog weinig informatie te vinden om op deze manier een advocaat in te huren. Advocaat-nocure-nopay.nl is in dit gat gesprongen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen