Letselschadevergoeding bij misdrijven - Artikel Post - Artikel Marketing

Letselschadevergoeding bij misdrijven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: manonvdberg
Gezien: 407 | Aantal woorden: 357 | Datum: Sun, 13 Mar 2016 | 0 commentaar

Wanneer er een strafbaar feit gepleegd wordt, gaat de aandacht vaak in eerste instantie uit naar de dader. Helaas blijven de slachtoffers regelmatig achter met schade en de daar toe behorende kosten. Als slachtoffer heeft u recht op een vergoeding van deze kosten. Dit heet ook wel een letselschadevergoeding.

Binnen strafprocedure

Er zijn verschillende manieren om uw schade vergoed te krijgen. Wanneer er een strafbaar feit wordt gepleegd moet de verdachte hiervoor voor de rechter verschijnen. In principe staat het slachtoffer hier compleet los van. U kunt binnen dit proces echter wel een schadeclaim indienen. Dan wordt er dus procedure binnen een procedure gestart. Of dit mogelijk is, hangt af van de complexiteit van de zaak. Als de schade makkelijk aan te tonen is zal de schade via deze weg snel te verhalen zijn op de dader. Is de schade of het verband tussen de schade en de dader echter niet makkelijk aan te tonen, dan zal de rechter de schadeclaim in veel gevallen niet in behandeling nemen. In dat geval moet u naar de burgerlijke rechter en moet er een losstaande zaak worden opgestart, zoals hieronder beschreven.

Buiten strafprocedure

Het is ook mogelijk om de claim buiten de strafprocedure om in te dienen. Hierbij wordt er dus een aparte zaak opgestart tegen de dader. Omdat het niet altijd makkelijk is om als slachtoffer of getuige van een misdaad uw kosten te verhalen op de dader zijn er verschillende regelingen vanuit de overheid, zodat u toch nog een deel van de schade vergoed kunt krijgen.

 

Als u slachtoffer bent van een misdrijf staat uw hoofd niet naar geregel en rechtszaken. Schakel daarom bij letselschade in Delft of die regio onze letselschade advocaten in. Over de Auteur

Met onze ervaring en deskundigheid in de letselschade zorgt uw advocaat ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo