Loont het overstappen van energieleverancier? - Artikelpost

Loont het overstappen van energieleverancier?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 307 | Aantal woorden: 477 | Datum: | 0 commentaar

Overstappen van energieleverancier kan je zeker geld besparen. Het loont altijd om elk jaar te checken of je teveel betaald. Kijk ook naar de overige voorwaarden. Daarnaast wil je misschien ook weten wat voor stroom je verbruikt, groene of grijze stroom bijvoorbeeld. Het kan zijn dat je denkt over het plaatsen van zonnepanelen. Het is zeker de moeite om te kijken welke voorwaarden er zijn of de aanbiedingen van de verschillende stroomleveranciers te vergelijken. Belangrijk is om te checken wat de looptijd van je contract is om ervoor te zorgen dat je geen boete hoeft te betalen bij het overstappen. Sommige aanbieders nemen de boete over, maar niet alle aanbieders doen dat. Ben je al meerdere jaren klant, dan heb je waarschijnlijk geen kortdurend contract meer en kun je overstappen wanneer je wilt.

Andere stroomleveranciers bieden bijvoorbeeld een slimme thermostaat aan. Maar een slimme thermostaat hoeft niet per se besparend te zijn, het is vooral het gemak dat de mens dient in geval. Het is in ieder geval niet hetzelfde als een slimme meter! Een slimme thermostaat kan bijvoorbeeld een zelflerende thermostaat zijn die zelf bepaald wanneer de verwarming aan en uit gaat. Dat is misschien handig als je een vast ritme hebt, maar als je vaak op onregelmatige tijden de woning verlaat kan de kachel voor niks staan te branden.  Sommige slimme thermostaten kunnen worden aangesloten worden op een mobiel die registreert waar je bent. Als je vlakbij huis bent, gaat de kachel aan. 

De slimme meter is een digitale meter waarvan de standen zelf kunnen worden uitgelezen door je energieleverancier en de netbeheerder. Dan hoef je geen meterstanden meer door te geven aan je energieleverancier. Het voordeel ervan is dat als er grote verschillen zijn of er ineens veel meer verbruik ontstaat de energieleverancier dat veel sneller oppikt en je kan waarschuwen. Ook kunnen storingen sneller opgespoord en verholpen worden.

Energie besparen door middel van goede isolatie of plaatsen van zonnepanelen is op termijn dus veel voordeliger. Laat je dus niet gek maken door mooi kadootjes, maar laat je goed voorlichten bij een energiemaatschappij wat zij voor je kunnen betekenen op het gebied van kosten besparen.Over de Auteur

Ik blog over van alles en nog wat wat mij interesseert

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[137 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo